HER OKULA BİR AMBULANS!

1.12.2015 10:12:14

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ?Ambulansa yol ver, yaşama yol ver´ projesi kapsamında Kayseri Forum alışveriş merkezinde stant açtı.

 

 

 

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, ?İlerleyen günlerde de her okula bir ambulans götürüp, çocukları bu konu da bilgilendirme çalışması yapacağız? dedi.

 

Sağlık Bakanlığının 15 Ekim´de başlattığı ?Ambulansa yol ver, yaşama yol ver´ kampanyası için halkımızdan, trafikte seyrederken ambulanslara geçiş üstünlüğü tanımalarını talep ettiklerini ifade eden İsmail Kılıç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?Ambulans merkezimizin gereksiz vakalarda aranmaması, ambulansların gereksiz meşgul edilmemesi ve hizmetin aksaklığına sebebiyet verilmemesi gerekmektedir. Kayseri halkından biz tekrar tekrar şunları istiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ambulans servisimiz 24 saat hizmetinizdedir. Biz sizin her acil durumunuzda yanınızdayız. Size yardımcı olmaya hazırız. Değerli sürücülerimizden, servis sürücülerimizden, otobüs sürücülerimizden de talebimiz, bir ambulans geliyorsa onun içinde de bir hasta olduğunu düşünerek araçlarımıza yol verin. Ambulanslarımız gereksiz yere siren çalmazlar. Gerektiği an, yol istendiğinde de lütfen sizler yardımcı olun. Komuta merkezini gereksiz yere, sohbet amaçlı kullanmayın. Çocuklarınıza cep telefonlarını verip 112 çağrı tuşunun aranmasına engel olun. 112 bir sohbet hattı değildir. Tüm konuşmalar kayıt altındadır. Gereksiz arayanların hakkında biz gerekli başvurularda da bulunuyoruz. Halkımız bunu da bilsin. Biz 24 saat hizmete devam ediyoruz. İlerleyen günlerde de her okula bir ambulans götürüp, çocukları bu konu da bilgilendirme çalışması yapacağız.?

Haber: Berna Utaş Utangan



Anahtar Kelimeler: OKULA AMBULANS