HEDEFİMİZ YENİDEN ÜÇÜNCÜ LİG

13.08.2015 09:22:40

Kayseri Şekerspor Teknik Direktörü Cahit Erçevik ile yaptığımız röportajın devamı sizlerle? Türk futbolunu ve Kayseri´deki takımları ile ilgili Erçevik bir birinden önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezon küme düşen Yeşil-Beyazlılar yeni sezondaki hede

Kayseri Şekerspor ve diğer çalıştığınız takımlar arasında futbola bakış açısı nasıl?

Birçok profesyonel takımda futbol oynadım. Daha sonrada birçok profesyonel takımda ve amatör takımlarda hocalık yaptık. Kayseri Şekerspor bir kurum takımı olduğu için. Futbola bakış açısı her zaman genç oyuncuları yetiştirmek anlamında çok büyük gayret gösteriyor. Şeker bünyesinden yetişen oyuncular anlamında büyük gayret gösteriyor ki. Biraz geriye dönersek, ilk yılımızda kadromuzun %70´lık bir oranı Kayseri oyuncularda kuruluydu.  Şampiyon kadroya bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir kez daha Allah Razı olsun diyorum.  Çok büyük emek sarf ettiler. Şekerspor´u ne pahası olursa olsun bu takımı 3.Lige çıkartacağız dediler ve sözünü tutular. Her zaman gurur duyulacak bir takımdı her zaman onlarla gurur duyuyorum. Baktığımız zaman tabi ikinci sene 3.Lige çıktığımızda Kayseri´de gerçekten çok önemli yetenekler vardı. U21 ve A2 maçlarını izliyordum fırsat buldukça. Kayserispor´un Kayseri Erciyesspor´un A2 maçlarını izliyordum. Oralarda çok yetenekli oyuncuları görüyorduk. Zaten 3.Lige çıktığımızda sağ olsun başkanımızda, yönetimimizde bize Kayserili gençlerden ağırlıklı bir kadro yapmamızı ilettiklerinde zaten bizde aynı düşüncedeydik. Kayseri Erciyesspor alt yapısından 12 tane oyuncu alarak bunu gösterdik. O zaman ki kadromuzun yine 27?28 kişilik kadro oluşturmuştuk ve bu oyuncuların 17?18 tanesini Kayserili oyuncularda oluşturduk.  Takımımızı o sene gerçekten sezona kötü başlamasına rağmen 3.Ligde ilk yılları tecrübesizlikte buna ekleniyordu. İlk yarıyı ilk 4 takım arasında bitirerek çok büyük bir başarı gösterdik. İkinci yarıda biraz da tecrübesizlik dolayı ligi 7.sırada bitirebilmiştik ama hedeflenen yer aslında gelinmişti. Ligde kalmak ligde orta sıralarda yer alan bir Şekerspor genç bir Şekerspor ve futbolcuların önünü açan bir Kayseri Şekerspor vardı.

 2015?2016 sezonu başlamasına kısa bir süre kaldı. Kayseri Şekerspor için yeni sezon için neler söylersiniz?

 BAL ligine düşmek3 yıl 3.Ligde oynadıktan sonra isim yaptıktan sonra BAL Ligine düşmenin bir talihsizliği ile sezona başlayacağız.  Her ne kadar olsa bizim yerimiz kesinlikle amatör olarak kabul etmediğimiz için bir eksi gibi dursa da bu bizi daha bir hırslandırdı, kamçıladı. Oyuncu gurubumuzla biz zaten bu doğrultuda seçtik. Bizi mutlaka bir yukarı taşıyacak oyuncu gurubu ile yola çıktık. BAL Liginin statüsü belli değil. Bu takım geçen sezon 3.Ligdeyken her şey 3 ay öncesinden belli oluyordu. Ama şimdi hiçbir şey belli olmayan bir ligdeyiz. Ama bunlar bizi mutlaka hedefimize giderken kamçılaması gereken durumlar. Yeni sezonda 15 gün oldu çalışmalarımıza başlayalı.  En önemli olgu alt yapıdan çok yetenekli oyuncuların çıkması beni gerçekten mutlu ediyor.  Bu oyunculara mutlaka sezon içeresinden süre vereceğim. Bunların yetişmesi, gelişmesi için mutlaka devamlılık sağlatmaya çalışacağız. Yapmış olduğumuz çalışmalarda, bire bir çalışmalarla ekstra çalışmalarla devamlılık sağlayacağız. Şekerspor olarak alt yapıdan bu sene BAL Liginde oynatabilirsek bu bizim için büyük bir etken. Tabi ki bizim bir hedefimiz var, Şeker´in bir hedefi var, tekrar 3.Lige çıkmak. Bütün var gücümüzle çalışıp, kadromuzda mutlaka bizi bir süt lige çıkartacak oluşumu sağlamaya çalışıyoruz. Şuan gecemizi-gündüzümüze kattık.

/resimler/2015-8/13/0923379444896.jpg

 Bakıldığı zaman 3.Ligde yakın takım Kayseri Şekerspor. Şekerspor´un Kayseri halkından nasıl beklentileriniz nelerdir?

Kayseri halkı şunu istiyor. 2 yıl burada çalıştığımız için. Belli bir tecrübeler edindik Kayseri´de. Kayseri halkının beklentilerini biliyoruz. Kayseri halkı kendi gençleri ile mutlaka devam etmek istiyor. Bu ligde Şekerspor´un kendi gençleri devam etmek istiyor ama baktığımız zaman yıllardır Talasgücü Belediyespor, Yolspor, Hacılar Erciyesspor kendi gençleri ile yarışıyorlar mücadele ediyorlar ama çıtayı bir türlü yükseltemiyorlar. Uzun yıllar sonra ilk defa Kayseri Şekerspor yükselmişti. Bizim Kayseri halkından ne büyük beklentimiz Kayseri Şekerspor´un mutlaka desteklenmesi yönünde. Biz bunu daha önce yaptık. U21´den U19´dan bir sürü oyuncu aldık. Tekrar oyuncu almak istiyoruz. Yetenekli oyuncuları kazandırmak istiyoruz.  En önemlisi artık alt yapımızdan oyuncular çıkartmaya başladık.  Bu zaman içinde mutlaka alt yapıdan üretilen oyuncular fazlaşacak. Zaman içinde mutlaka takımda yerlerini almış olacaklar. Ama öncelikle hedefimiz 3.Lig olduğu için bizi geleceğin Kayseri çocukları için alt yapılardaki çocukların desteklemelerini bekliyoruz.

 Kayseri futbolunu yakından biliyorsunuz. Yardımcılarınız Kayserili siz İstanbul´dan geldiniz bu sizin için dezavantaj mı avantaj mı?

Şimdi ilk geldiğimiz zamanda yardımcılarım Kayseriliydi. Ondan sonra profesyonel ligde çıktığımız da iki tane takım kaptanımızı biz yardımcı hoca yaptık. 4 tane hoca çalışıyorduk.  Üçü Kayseriliydi. Bir tane de ikinci yarı kondisyoner getirmiştik.  Gençlere biraz daha katkı verebilmek adına birazda bilimsellik çalışabilmemiz adına zaman hiçbir sıkıntımız olmadı. Kayserili hocalardan, arkadaşlarımdan hepsinden memnundum.  Bu senede yine 4 senedir beraber olduğum Şıhhamit Sayıcı gene beraberiz.  Teknik kadromuzda bu sene biz artık yardımcı olarak görmüyoruz biz ekip olarak görüyoruz. Kemal Dulda´yı kattık. Kendisi Kayseri futbolunda yıllarda Süper Lig, Bank Asya düzeyinde futbol oynamış. Kayseri futbolunda kendisini kabul ettirmiş bir isim. Onun bizle çalışmasını dezavantajdan çok Kayserili hoca olarak dezavantajından çok onlardan çok büyük yardım görüyorum. Çok büyük avantaj olarak görüyorum. Bununda mutluluğunu yaşıyorum.  Eski çalıştığım hocaların alt yapıda olması.  Dışarda yine bulunmaları tekrar bizim bünyemize mutlaka katılacaklar.  Hepsi onlar bizim ekibimiz.  Hepsi bizim ailemizin birer parçaları. Kayseri´de çok güzel dostluklarım, arkadaşlıklarım oluyor bundan da çok memnunum. Kayserili hocalarla çalışmaktan da büyük onur ve kıvanç duyuyorum.

 

En son Çatalcaspor´da profesyonel olarak çalıştınız. Yeni sezonda yeniden amatör bir takıma yani Kayseri Şekerspor´a geldiniz. Bu sizin için nasıl bir duygu?

Kayseri Şekerspor çok farklı bir anlam taşıyoruz bizim için. Başından çok değerli bir başkanımız, çok dürüst, çok kaliteli, çok kariyerli başkanımız var. Fabrikaya yapmış olduğu hizmetler ortada. Kayseri Şeker Fabrikasına 4 sene önce geldiğimde bambaşka bir durumdaydı. Bugün geldiğimde inanılmaz bir değişiklik vazıyette buldum.  Bu bizim için başkanımız için böyle bir başkanla beraber çalıştığımız için çok mutluyuz.  Profesyonellik, amatörlük ayırt etmiyoruz. Önemli olanda bu mutlu olduğun yerde çalışmak. Biz burada Kayseri Şekerspor´u seviyoruz. Kayseri halkını seviyoruz. Bütün dostlarımızı seviyoruz. Biz burada hiçbir şekilde profesyonel, amatör ayırt etmeden burada çalışmanın hasını yaşıyoruz, burada başarıya ulaşmanın, burada gençleri yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Burada tekrar şampiyon olmak istiyoruz.  Tekrar bu takımı 3.Lige çıkarmak istiyoruz.

/resimler/2015-8/13/0925055226486.jpg

Yeni sezonda ilimizde 3 temsilcimiz var BAL Liginde bu Kayseri için yarar mı, zarar mı?

Kayseri futbolu için 3 tane BAL Ligi takımı olması yarar. Çünkü neden zarar olsun ki? Keşke 3.Liglerde, 2.Ligdeler takımı olsa.  Süper Ligde, PTT 1.Ligde oynayan takımı var.  Kayseri Şekerspor´un düşmesi büyük bir talihsizlik.  Bal liginde 3 takımla mücadele edeceğiz.  Tatlı bir rekabet olacak.  İl takımları olduğunu tatlı bir rekabet olacak.  Yeni sezonda hem Kayseri Yolspor´a, hem de Hacılar Erciyesspor çok büyük başarılar diliyorum.  İnşallah, Rabbim onlar içinde her şeyin hayırlısını versin. Biz onlarla dost kulübüz. Biz onlarda kardeş kulübüz.  Hiçbir zaman için biz onlarla rakip olarak görmüyoruz.  Her ne kadar aynı grupta olacağız 3 takımla. Ama hiçbir zaman rakip olarak görmeyeceğiz. Onlarla her zaman her maçta istediğimiz beklediğimiz olay dost hane, karşılıklı anlayışı güzel bir maç olsun. Kayseri futbolunun kazanması, Kayseri futbolunun güzelleşmesi açısından güzel maçlar bekliyor.

3 yıl Kayseri´den uzak kaldınız. Kayseri´den ayrı kaldınız zamanlarda neyleri özlediniz?

Güzel dostlukları özledim.  Fabrikanın içinde büyüklerimiz, sevdiklerimi özledik. Kayseri´nin pastırması, mantısı meşhurdur, onlar özleniyor.  Kayseri´de 2 yıl burada çok güzel günlerimiz geçti. Kayseri çok güzel bir şehir. Gerçekten birçok Anadolu şehrinde futbol oynadım,  bulundum, gittim, gezdim, gördüm ama gerçekten Kayseri´nin bizim gönlümüzde belki ilk şampiyonluğumuzu burada yaşadığımız için bizim gönlümüzde çok çok ayrı bir yeri var.  Kayseri´de bulunmaktan çok mutluyum.

 3 yıl önceki geldiğiniz Kayseri ile şimdi ki geldiğiniz Kayseri arasında değişen veya değişmeyen etken var mı?

Kayseri Şekerspor Fabrikası benim ilk geldiğimde çok sıkıntı bir süreçteydi.  Çok büyük borcu vardı.  Başkanımızı ve yönetimini çok büyük sorumluluk almışlardı. 3 yıl sonra geldiğimde gerçekten kapanmaz denilen borçların bugün birazda basından takip ediyorum bitmiş olması ve binlerce insana ekmek veren bir Şeker Fabrikası olarak gerçekten bizde buranın ekmeğini yemiş olarak bizi mutlu etti.   Sonuçta burası binlerce kişinin ekmek yediği yer. Fabrikamız anlamında çok güzel güzelleşmeler olmuş. Başkanımıza ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Kayseri her geçen gün güzelleşiyor. Her geçen gün biraz daha modernleşiyor.  Baktığın zaman Anadolu da sayılı sayılabilecek illerden bir tanesi. Cumhurbaşkanı yetiştirmiş, çok önemli büyükler yetiştirmiş, bir şehrimiz.  Kayseri´ye her türlü güzellik yakışır. İnsanı da çok güzel, çok anlayışlı. Kayseri´nin her geçen gün büyümesi tabi Kayseri için büyük bir artı.

/resimler/2015-8/13/0926578510076.jpg  /resimler/2015-8/13/0927326635655.jpg

Kayseri Şekerspor´a 3 yıl aradan sonra geri döndünüz. Geri gelmenizdeki en büyük etken nedir?

Burada en büyük etken başkanımız burada olması.  Başkanımız yıllardı hep başarı peşinden koşmuş.  Fabrikayı ilk aldığı günden ve geldiği güne baktığımız zaman ortada çok çok büyük bir başarı var.  Tabi ki takımın düşmesi tabi ki ilk şampiyon olduğumuz takımdı.  İçimizde bir yara oldu. İşin doğrusunu söylemek gerekirse, çünkü burada yetişen gençler, dışarda futbol oynuyorlar görüyoruz. Onlarda telefonda konuştuğumuzda Kayseri Şekerspor´un düşmesine onlarda üzülüyor. Buraya yeniden gelmemizdeki en büyük etken başta başkanımız.

 Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle böyle bir imkânı verdiğiniz için Büyük Kayseri Gazetesi ve Memduh Borazan´a teşekkür ediyorum. Daha öncede yanımızdaydınız iç içeydik. Şimdi de aynı şekilde her zaman yanımızdasın bizim gizli saklı bir şeyimiz yok. Her şey ortadadır. Anlımızda diktir.  Bu takımı el birliği ile yeniden bir üst lige çıkartman için var gücümüzle çalışacağız.  Alt yapıdan yetişen oyuncular mutlaka önünü açmamız lazım.

(Röportaj: MEMDUH BORAZAN)

 



Anahtar Kelimeler: HEDEFİMİZ YENİDEN ÜÇÜNCÜ