HDP'DEN İLK KAYSERİ MİTİNGİ

27.05.2015 09:23:58

7 haziran seçimlerine az zaman kala partiler seçim çalışmalarına hız verdi.

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayseri'de ilk defa Esenyurt Mahallesine bağlı Pazar yerinde miting düzenledi.

Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekili adayları ve 5 yüze yakın vatandaş katıldı.

Miting alanının girişinde alınan sıkı güvenlik önlemleri gözden kaçmadı. Bin 5 yüze yakın polis memuru olası bir duruma karşı görev yaptı. İçeri girmek isteyen vatandaşların üzerleri detaylı olarak arandı.

7 Haziran'da diktatörlüğe izin vermeyeceklerini ifade eden Yüksekdağ, Kayseri'nin ve Ağrı'nın halkı gücümüzü gösterecek. İnanıyorum ki Kayseri halkı 7 Hazirana kadar omuz omuza çalışmaya devam edecek. O zaman kadar sizler kapı kapı dolaşıp bir oy, bir irade için bütün gücünüzle çalışacaksınız. Karşımıza çıkarılan bütün engelleri, provokasyonları aşarak alacağınız bir oyla Türkiye'nin geleceğini değiştireceksiniz. 7 haziranda hak ettiğimizi alacağız biz kazanacağız” dedi.

Yüksekdağ açıklamasına şu şekilde devam etti, Bu güzel duruşunuzla, coşkunuzla Türkiye'nin geleceğini müjdeliyorsunuz. Kayseri'nin geleceğini müjdeliyorsunuz. Bizler her yerde, her ilde bizlere yasaklanan her yaşam alanında geleceğin gücü ve coşkusu olduk. Bizlere yasaklanan men edilen alanları emeğimizle, özgürlüğümüzle açtık. Bizler bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız Türkiye'yi var etmek için hep birlikte yola çıktık. Bugüne kadar bizlere yoksulluğu, seçeneksizliği, zulmü, sömürüyü dayatanlar, eski yaşamın köhneliğini dayatanlar bizim ağacımızın yeşilinden korktular. Bizim ormanımızın gücünden korktular. Ama bizler yeni yaşamı işte bu ağaç gibi yemyeşil, yeni Türkiye'yi işte bu orman gibi kardeşçe güçlü kılmak için yola çıktık. Her zaman barışı ve kardeşliği işaret edeceğiz. İktidar partisi panikte, panikleri neden biliyor musunuz? HDP'nin barajı geçip onların gasp etmek istediği 60 milletvekili koltuğunu onlardan almasındandır.  O koltuklarda, saraylarında rahatça oturamayacaklar. O koltukları ve sarayı onlardan alacağız. 7 Haziranda sandıklardan bizlerin zaferini çıkaracağız.”

Yüksekdağı'ın konuşması Bizler HDP, bizler Meclise”, Hırsız Tayyip Erdoğan” sloganları ile sık sık kesildi.

Haber: Berna Utaş Utangan