“HDP KAPATILMALIDIR”

6.06.2020 12:26:00

Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Eyup Karakaş, “. CHP ile PKK terör örgütü arasındaki ittifak bütün çıplaklığıyla hem de Meclis salonunda kendisini ortaya koydu.” dedi.

Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 "PKK’nın üyesi oldukları Yargıtay’ca kesinleşen HDP’li iki isim ile başka bir suçtan ceza alan CHP’li Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi, Meclis’te CHP ve HDP tarafından birlikte protesto edildi. CHP’li ve HDP’li vekillerin Genel Kurul masalarına vurarak hep bir ağızdan ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganı atmaları gösterdi ki, CHP’nin yalnızca HDP ile değil, PKK ile ittifak halindedir. Bu milletvekilleri hangi faşizmden söz ediyorlar? Burada omuz omuza karşısında durdukları kuvvet Türk Ordusu, Türk polisi, Türk vatanı ve Türk Milletidir. Türkiye’de barışa huzura karşı omuz omuza diyorlar. ‘Terör örgütüne üyelikten’ aldıkları cezaların Yargıtay’ca kesinleşmesi üzerine vekilliklerinin düşürülmesi Anayasa ve kanunların emridir. HDP, milletin değil PKK’nın iradesini temsil ediyor, Meclis kürsüsünde olamaz! Bölücülüğün odağı haline gelen HDP hakkında Yargıtay kapatma davası açmalıdır. HDP’liler PKK'yı silahlı bir muhalefet olarak adlandırıyorlar. HDP'nin, Öcalan'ın projesi olduğunu söylüyorlar. HDP'nin, PKK'nın aldığı ayaklanma kararlarını kendi merkez yürütme kurullarında onaylayarak hayata geçirmeye çalışıyorlar. İşi sözde özerklik ilan etmeye kadar vardırdılar. TBMM çatısı altında PKK terör örgütünün sözde gerilla marşını okuyup bölücü örgüt lideri lehine slogan attılar. Bütün bunlar, bu eylemlerin kişilerin tek tek işlediği suçlar olmadığını, HDP'nin PKK terör örgütünün faaliyetlerinin odağı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle bu partinin hızla kapatılması gerekiyor. Bununla ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımız dava açmalı. Hükümet ve Meclis’te grubu olan partilerin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurma hakkı vardır. Onların bu haklarını hızlı biçimde kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz.”

İl Başkanı Karakaş, “Vatan Partisi olarak bu konuda yetkimiz olmadığımız halde 4 kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduk. Asıl bunu yapması gerekenleri de göreve davet ediyoruz.” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: KAPATILMALIDIR”