HAYATININ AKIŞINI DEĞİŞTİREN TESADÜF

5.02.2016 10:01:15

Kadın voleybolunun genç ve yetenekli ismi Hande Albayrak´ı çok yakından tanıyacağınız bu röportajda gazeteniz Büyük Kayseri´ye bilinmeyen yönlerini ilk defa anlattı.

1999 doğumlu olan ve genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir oyuncu olan Hande Albayrak, Kayseri Voleybol takımında smaçör olarak görev yapıyor. 15 numaralı formayı giyen Hande, uzun yıllar Voleybol oynadıktan sonra antrenör olmak istiyor. En büyük hayali ise Eczacbaşı Vitra´da forma giymek Sorularımıza içtenlikle cevap veren genç ve güzel Voleybolcu Hande Albayrak ile gerçekleştirdiğimiz işte o sempatik röportaj.

Hande Albayrak kimdir?

1999 Kayseri doğumluyum. 8-9 senedir Voleybol oynuyorum. Final Kolejinde okuyorum.

Voleybol´un özel bir sebebi var mı yoksa tesadüf mü?

Aslında tesadüf oldu voleybola başlamam. Babamda önceden voleybol oynamış. Babamın hocası beni keşfetti. Öylelikle tesadüf olarak voleybola başladım. Özel bir sebebi yok.

Kaç yıldır Kayseri Voleybol takımındasın?2 yıldır Kayseri Voleybol takımındayım. Gerçekten çok iyi bir takımımız ve kadromuz var.  Voleybola desteğin az olduğunu söyleyebilirim.  Taraftar veya seyirci bakımından çok da olmasa tribünlerimiz doluyor.  Tribünlerin dolmasını bekliyorum. Takımımız gerçekten çok iyi. Daha iyi olmamız için elimizden geleni yapıyoruz.  Takım içinde birlik ve beraberlik oldukça iyi. Kayseri Voleybol takımında olduğum için mutluyum.

/resimler/2016-2/5/1003142643668.jpg

Eğitim ve sporun aynı anda gidebileceğini düşünebiliyor musun?

Eğitim ile spor aynı yürütmemiz için bir engel bir sorunum yok çok şükür İkisini bir anda yürüte biliyorum. Spor yapmak güzel bir şey, bu herkese nasip olmaz. Ben hem eğitimi hem de sporumuz aynı anda istediğimiz her zaman diliminde rahatlıkla yapabilirim. Artık voleybol benimle özleşecek bir meslek haline gelecek. Derslerden geri kalma durumu oluyor aslında ama devamsızlık sıkıntısı olmuyor.  Başkada hiç bir sıkıntısı yok. Spor aslında eğitime daha çok bağlıyor. Belki şuan spor ile uğraşmasak daha kötü şeyler yapıyor veya kullanıyor olabilirdik. Spor insanın gelişiminde büyük rol oynuyor.

Saha içinde ve saha dışından nasıl bir Hande Albayrak oluyorsun?

Kesinlikle saha içinde çirkefleşiyorum. Çünkü hep kazanmaya odaklı olduğum için.  Saha içinde baya hırslı ve istekli oluyorum.  Saha dışından normalim. Saha içinde olduğum gibi saha dışından olamıyorum.

Müsabakalara kendini nasıl hazırlıyorsun?

Tabi önce hafta başından idman yaparak kendimi hazırlıyorum. Gece yatmadan sürekli oynayacağımız rakibi ve maçı düşüyorum. Maçı hayal olarak kafamda canlandırarak yaşıyorum. Voleybol´da moral ve motivasyon çok önemli, o yüzen moralimiz ve motivasyonumuz hep yüksek oluyor. Saha içinde anlık gelişiyor her şey. Her şeye anlık cevap veriyoruz. Yapacağımız bir yanlış hareket maç içinde moralimizi ve motivasyonumuzu düşünce maça tam kendimizi veremiyoruz.

/resimler/2016-2/5/1004213270029.jpg  /resimler/2016-2/5/1006307959996.jpg

 Bayanları spor dünyasında antrenör veya yönetici bazında fazla göremiyoruz sence bu neden. Kadının neden fazla yarar almıyor?

Erkek hocalar daha bir baskın oluyor ama bayan hocalar baskın olmadıkları için. Takımda da disiplin falan olmuyor bence. Bundan ziyade erkek hocalar, bayan hocalar evlendikten sonra okul dönemi bitirdikten sonra birkaç yıl sonra iş hayatına da atılıyorlar.  Evlenince evle iş tercih ediyor.  Antrenörlüğü tercih etmiyor.  Bu yüzden bayan antrenörler çok az.  Şuanda bizim takımımızda Seher Şahin hocamız var, daha önce İl Özel İdarespor´da oynarken, Sertap hocamız vardı.  Sertap hocamız vardı, o dahi çok büyük özveride bulunarak 1 çocuğu olmasına rağmen gelemiyordu.  Bayanlar daha baskın değiller bu konuda erkekler daha baskın.

Kendini 5 yıl sonra nerelerde görmek istiyorsun?

Voleyboldan dolayı, sporcu çok sevdiğim için içinde bulunmak istediğim için Beden Eğitimiz Öğretmeni olmak istiyorum. 5 yıl sonrada antrenörlük olabilir. İyi bir antrenör olarak bir takım çalışmak isterim.  Kendimi hep spor´un içinde görüyorum.  Beş yıl sonra hale voleybolun içinde sporcu olarak devam edebilirim. Zaman neyi gösterecek bunu zamanla göreceğim.

Hedefin var mı?

Aslından hedeflerim vardı ama yaşım geçti. Ama hala olabilir belki büyük takımlarda oynamak.  A takımda falan oynama şansım var.  Gönlümde yatan takım ise Eczacıbaşı Vitra

Unutamadığın bir anın var mı?

Unutamadığım bir maç var. İl Özel İdarespor´da oynarken.  Eczacıbaşı-İl özel İdare maçı. Bizden fiziksel olarak çok üstün bir takımdı. Bizim takımın boyları ortalama 1.60 falandı.  Onların 1.85´di boy ortalamaları.  Türkiye Finali maçıydı ve ilk galibiyetimizi almıştık.  Hiç öyle bir maç yaşamadım ve oynamadım.

(Röportaj-Fotoğraflar Memduh BORAZAN)

 /resimler/2016-2/5/1009419526233.jpg  /resimler/2016-2/5/1011522341347.jpg