HAYAT BOYU EĞİTİMİN MARKASI

7.11.2014 10:59:34

KAYMEK Kurslarına Kayserililer büyük ilgi gösteriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu eğitim yılında da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. KAYMEK`te farklı branşlarda eğitim alan kursiyer sayısı 5 bini aştı.  

 

   Hayat boyu eğitimin Kayseri`deki en önemli kurumlarından birisi olan ve bir marka haline gelen KAYMEK, 14 merkezde binlerce vatandaşa kurs hizmeti veriyor. Büyükşehir Belediyesi`nin sosyal sorumluluk alanındaki örnek projelerinden biri olan KAYMEK, başta hanımlar olmak üzere vatandaşlardan büyük ilgisini görüyor.

      Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve sosyal alanlarda Türkiye`ye örnek çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Örnek çalışmalardan biri olan ve bir marka haline gelen KAYMEK`in yine güzel çalışmalarla sezonu açtığını belirten Tuzcuoğlu, "Gördüğümüz ilgi bizi çok memnun ediyor. Geçtiğimiz yıllara oranla kursiyer sayımızda artış var. KAYMEK çalışmaları konusunda danışmanlık hizmeti verdiğimiz Türkiye`nin birçok iline göre Kayserililerin gösterdiği teveccüh bizim sorumluluğumuzu ve gayretlerimizi artırıyor. KAYMEK tek bir alanda değil birçok alanda hizmet veriyor. Hem meslek edindirmeler, hem geleneksel ve modern sanatlarla ilgili çalışmalar ve diğer eğitim faaliyetleriyle büyük bir boşluğu doldurduğumuzu biliyoruz. Şu an kursiyer sayısında 5 bini aşmış durumdayız. Yaptığımız seminer, sergi, konferans ve diğer eğitici faaliyetlerle bir yılda yaklaşık 100 bin kişiye hitap ettiğimizi düşünüyoruz.   Hemşehrilerimizin hem günlük hayatlarını değerlendirmeleri, hem sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmaları, hem de aile hayatı içinde daha huzurlu olmalarına buradaki çalışmaların katkıda bulunuyor olması bizim açımızdan memnuniyet verici" diye konuştu.

   KAYMEK Müdiresi Mürşide Gonca Aslan da, her yıl olduğu gibi bu yıl da KAYMEK kurslarına olağanüstü bir başvuru olduğunu belirterek, "Yeni dönemde imkanlarımızı artırarak daha çok insana hizmet vermeye başladık. Bu yıl açtığımız Belsin ile birlikte 14 şubede 60 farklı branşta hizmet veriyoruz" dedi.

   Kursiyerler ise KAYMEK kurslarını herkese tavsiye ettiklerini belirterek, kursların ücretsiz olmasının büyük avantaj olduğunu söylediler. Kursları çok verimli ve yararlı bulduklarını dile getiren kursiyerler de bu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye teşekkür ettiler.