HAVA İKMAL VE HIZLI TREN PROJESİNDE ÖNEMLİ YOL KATTETTİK

6.08.2015 10:27:39

AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, TÜMSİAD ziyaretinde Kayseri projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

AK Parti Milletvekili Mehmet Özhaseki, Havva Talay Çalış ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, il başkanlığı tarafından düzenlenen programlar kapsamında, TÜMSİAD Kayseri Şubesi ve KESOB´u ziyaret etti.

 

Heyet, İlk olarak, TÜMSİAD Başkanı Nusret Uğurlu´yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri´ye yapılacak yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Kayseri´ye yapılacak yatırımların başında Hava İkmal projesinin olduğuna değinen Özhaseki, " Hava İkmal fabrikasının taşınması, arazisinin park yapılması. Kendileri de çok istekliler. Özellikle, Hava Kuvvetleri Komutanımız Akar  General Kayserili olduğu için ve Kayseri´yi iyi bildiği için bu projeye sıcak bakıyor. Bu konuda, 2 yıldır devam eden çok önemli temaslarımız var. Neticesinde şöyle bir yere geldik. Fabrikanın taşınması lazım. Hükümetin bu tür yatırımlara girmediği için, fabrikayı Büyükşehir Belediyesi taşıyacak. Neredeyse, 400 bin metre kare açık ve kapalı alan gerekli. İçerisinde ise, büyük nakliye uçaklarının yer alacağı hangarlar isteniyor. İstenen şekilde hangarlar, fabrikalar yapılır ve Erkilet´teki tesislerle beraber olursa, Kayseri ile ilgili ileriye dönük önemli projelere adım atmış olacağız. Burası adeta bir hava üssü olacak. Kayseri´ye bu müjdeli haberi verebiliriz. Kayseri için çok önemli bir dönüm noktası olan b u proje, onay almış oldu.

 

Kayseri´nin önemli projelerinin  bir ayağı da, Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili. Sayın Bakanın, Demir Yolları ve Kara Yolları´ndan ilgili arkadaşların katılımı ile bir toplantı yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik´in hazırladığı 20 ye yakın, hızlı trenden başlayıp, banliyöye kadar, viyadük bağlantı yollarının yapımına kadar bir çok projeyi masaya yatırdık. Bunların da hepsi sonuçlandı. Kayseri 2023 hedefleri içerisinde olan, hızlı tren projesi bağlantısı da karara bağlandı. Bu yatırımların Kayseimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.   

 

İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, 7 Haziran seçimlerinin ardından, tüm teşkilatlarla yeniden seçim olacakmış gibi çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bu çalışmalar kapsamında da Kayseri´de tüm STK´larını milletvekillerimiz ile ziyaret ederek, Kayseri´ye yapılması gereken projeler hakkında görüş alış verişinde bulunuyoruz." dedi.

 

 TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son zamanlarda artan  terör olaylarının iş dünyasını ve yatırımcıları olumsuz yönde  etkilediğini ve terör olaylarının bir önce son bulması ve teröristlerin de silahlarını bırakarak ülkeyi terk etmeleri gerektiğini söyledi.

 

AK Parti heyeti buradaki ziyaretinin ardından Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Ahmet Övüç´ü de ziyaret etti.