Hava Araçları Kayseri´de

30.07.2019 18:03:35

9 ülkeden 14 kişi, Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği Projesi (TABİP) kapsamında Kayseri´ye gelerek hava araçlarında kendini geliştirme fırsatı buluyor

 9 ülkeden 14 kişi, Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği Projesi (TABİP) kapsamında Kayseri´ye gelerek hava araçlarında kendini geliştirme fırsatı buluyor. 
Erciyes Üniversitesi´nin (ERÜ) Talas Akçakaya Model Uçak Sahasında yapılan eğitimlerle hava araçlarında kendilerini geliştirme fırsatı bulan yabancı misafirler, ayrıca uygulama çalışma imkanı da buluyor. Türkiye´nin teknoloji ve savunma sanayinde ne kadar geliştiğini ve gelişmekte olduğunu tüm dünyaya aktarmak için böyle bir proje uyguladıklarının altını çizen Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği Projesi´nde (TABİP) Çalışan Furkan Koca; öğrencilerin ilerleyen dönemlerde Türkiye´ye gelerek ülkenin bu alandaki gelişimine katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirtti. Proje hakkında bilgiler veren Koca; "TABİP Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Yunus Emre enstitüleri tarafından yürütülüyor. Projenin asıl amacı Türkiye´nin akademik, bilimsel, teknolojik ve kültürel anlamdaki kapasitesini dünyanın bütün ülkelerine duyurmak. Kayseri´de TABİP ilk yaz okulunu düzenliyor. Yaz okuluna 9 farklı ülkeden 14 öğrencimizi getirdik. Bu öğrenciler arasında Etiyopyalı, Çinli, Malezyalı, İngiliz, Amerikalı var. Bunlar; dünyanın dört bir yanından geldiler buraya. Eğitimlerimiz öncelikle İstanbul Teknik Üniversitesi´nde başladı, 5 gün sürdü. Daha sonra Kapadokya´ya geldik, Türkiye Drone Şampiyonası´nı izledi öğrencilerimiz. Şuanda Kayseri´deyiz, Erciyes Üniversitesi´nin model uçak sahasındayız. Öğrenciler, uçurulan model uçakları seyretme şansı buluyorlar ve Türkiye´nin bu alanda ilerleyişini görme fırsatı buluyorlar. Yaz okulunu yapmamızdaki en önemli amaç da buydu. Havacılık ve savunma sanayi şuanda Türkiye´de çok gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir alan. Buradaki amacımız öğrencilerin bu alandaki Türkiye´nin kapasitesini görmeleri ve kendi ülkelerine gittiklerinde bunu arkadaşlarına, kendi hocalarına anlatmaları. Daha sonra başaracağımıza inanıyorum, bu öğrenciler bir gün mutlaka Türkiye´ye gelecek ve bu alandaki gelişimine katkı sağlayacak. Biz bu öğrencilerin hepsini bir şekilde ülkemiz için kullanacağız" dedi. 
Eğitim almak için İngiltere´den gelen John Bull da hava araçlarının uçuş dinamiklerini görmek için Kayseri´de bulunduklarını ifade etti. İlerleyen dönemde Teknofest´e katılmak gibi hayalinin olduğunu vurgulayan Bull; ?Daha önce bir Quadcopter yaptım, helikopter gibi 4 motorlu. Türkiye´de pilotluk eğitimimi geliştirme fırsatı buldum. İleride de Teknofest´e katılarak kendimi, ülkemi ve TABİP´i temsil edeceğim. 2 gündür Kayseri´deyiz ve bir hava aracı yapma konusunda dersler alıyoruz. Aynı zamanda pratik uygulamalar da yapıyoruz. Şuanda burada olmamızın nedeni test ettiğimiz hava araçlarının uçuş dinamiklerini görmek" şeklinde konuştu. 



Anahtar Kelimeler: Kayseri Hava Araçları