HASTANEYE İNCELEME

31.01.2018 09:18:41

Kayseri, Özel Dünyam Hastanesi´ni konuşuyor. "Hastanede rezalet" başlığıyla manşete taşıdığımız haberin yankıları devam ediyor. Önce İl Sağlık Müdürlüğü konu hakkında inceleme başlattığını duyurdu. Rezalete imza atan Uzm. Dr. Fikriye Sakıncı Savaş önce


Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, gazetemizde ?Hastanede Rezalet ?başlığı ile yayımlanan haber üzerine harekete geçti. Özel Dünyam Hastanesi´nde yaşanan rapor rezilliğine el atan İl Sağlık Müdürlüğü konu hakkında Kayseri´de bulunan Gazete ve TV´lere mail yoluyla bilgilendirme yazısı gönderdi.
59 yaşındaki İlhan İncetürkmen ismindeki vatandaşın 5 yıl önce safra kesesini aldırmış olması ancak muayene için gittiği Özel Dünyam Hastanesi´nde kendisine verilen klinik bilgisinde ?Safra kesesi normal ve görünümdedir´ bilgisi ile durum karşısında şaşırmış hatta kendine ait sosyal paylaşım sitesinden de bu rezaleti paylaşmıştı. Uzm.Dr.Fikriye Sakıncı Savaş imzalı belge ile gazetemizde yayınlanan haber büyük yankı uyandırdı. İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, konu hakkında yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada Benli şu ifadeleri kullandı:
?29.01.2018 ve 30.01.2018 tarihlerinde ilimizde yayın yapan yerel medya kuruluşlarından yerel bir gazetede özel haber olarak yayınlanan ve Kayseri´de özel bir hastanede gerçekleştiği bildirilen ?Hastanede Rezalet? haberi ile ilgili olarak; İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından gerekli değerlendirmeler yapılmış, ilgili üst merciler konu hakkında bilgilendirilmiş ve haberde bahsi geçen özel hastane hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır.Yapılacak inceleme sonucunda ihmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.?

 

Sekreter hatası dendi ama!

59 yaşındaki İlhan İncetürkmen ismindeki vatandaşın 5 yıl önce safra kesesini aldırmış olması ancak muayene için gittiği Özel Dünyam Hastanesi´nde kendisine verilen klinik bilgisinde ´Safra kesesi normal ve görünümdedir´ bilgisi ile durum karşısında şaşırmış hatta kendine ait sosyal paylaşım sitesinden de bu rezaleti paylaşmıştı. Uzm.Dr.Fikriye Sakıncı Savaş imzalı belge ile gazetemizde yayınlanan haber büyük yankı uyandırdı.

Sağlık Müdürlüğü harekete geçti

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, gazetemizde "Hastanede Rezalet"başlığı ile yayımlanan haber üzerine harekete geçti. Özel Dünyam Hastanesi´nde yaşanan rapor rezilliğine el atan İl Sağlık Müdürlüğü konu hakkında Kayseri´de bulunan Gazete ve TV´lere mail yoluyla bilgilendirme yazısı gönderdi. İl Sağlık Müdürlüğü´nün inceleme başlatması ile birlikte Hastanenin o doktoru Fikriye Sakıncı Savaş´ta hatasını kabul etti ve  İlhan İncetürkmen´den özürdiledi. 

Önce kemçirdi, sonra özür diledi

Uzm.Dr.Fikriye Sakıncı Savaş imzaladığı belge ile ilgili ´özür ´diledi. 59 yaşındaki İlhan İncetürkmen isimli vatandaşa verdiği klinik bilgisinde büyük bir yanlışa imza atan Uzm.Dr.Fikriye Sakıncı Savaş, önce gazetemizi telefonla arayarak ´Kemçirdi´ İl Sağlık Müdürlüğü ise konunun ciddiyetine vardı ve inceleme başlattı. Ardından yaşanan gelişmeler sonrası Uzm.Dr.Fikriye Sakıncı Savaş, hatasını kabul etti ve İlhan İncetürkmen isimli vatandaşa özür mektubu yazısı gönderdi.

/resimler/2018-1/31/0919573951169.jpg  



Anahtar Kelimeler: HASTANEYE İNCELEME