"HASTA HAKLARI İNSAN HAKLARI KADAR GENİŞ KAPSAMLIDIR"

27.10.2015 08:37:02

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı ve Hasta Hakları Aktivisti Mahmut Şahin, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, "Hastanelerde kovboy gibi davranmayan güvenlikçi istiyoruz" dedi.


İl Sağlık Müdürlüğü ve Hasta Hakları Aktivistleri tarafından Forum Kayseri´de açılan stantta, vatandaşlara hasta haklarının yazılı olduğu broşürler dağıtıldı. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı ve Hasta Hakları Aktivisti Mahmut Şahin, hastaların taleplerini sıraladı. Şahin, "Hasta hakları, insan haklarının sağlık alanına yansımasıdır. En az insan hakları kadar geniş kapsamlıdır. Sadece masa başında ya da kuytularda yakınmanın ötesinde çözüm aranacak bir konudur. Biz hasta hakları aktivistleri olarak ´hak arayan kişinin yanında olacağız´ diyerek yola çıktık. Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı olan herkesin hak ihlalini, hukuki, felsefi, sosyolojik ve her türlü meşru aracı olarak kullanmak suretiyle çözmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
´Hastanelerde kovboy gibi davranmayan güvenlikçi istiyoruz´ diyen Mahmut Şahin, "Sadece fotoğraflarda değil, gerçekte de güler yüzlü hemşire istiyoruz. Eczaneye giden hastanın ne kadar ödeme yapacağını bilmesini istiyoruz. Tomografi gibi işlemleri tanıdık bulunca değil, herkese kısa süre verilsin istiyoruz. Hastalar, doktorlara ne kadar ücret ödeyecek bilsin istiyoruz. Özel hastanelere mecbur bırakılmak istemiyoruz. Hizmet kalitesinin artması için sağlık çalışanlarının ortamları düzeltilmesini istiyoruz. Gözyaşı, kan ve can üzerinden haksız para kazananlara caydırıcı cezalar istiyoruz. Hastane otoparkları ücretsiz olsun istiyoruz" dedi.