HASEKİ VE KARAYEL

14.09.2015 10:43:19

AK Parti 5. Olağan Genel Kurulu 50 kişilik MKYK listesinde Kayseri´den Mehmet Özhaseki ve Yaşar Karayel isimleri yer aldı.

  AK Parti  5. Olağan Genel Kurulu´nda Kayseri´den iki isim damga vurdu. 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ve Yaşar Karayel girdi. 31 eski ismin devre dışı kaldığı MKYK listesinde Özhaseki ve Karayel´in yer alması, ?Kayseri adına önemli? şeklinde nitelendi.

  Kongre öncesinde krizlerden söz edilse de, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun tek aday olarak girdiği ve güven tazelediği kongrede Kayseri´den iki ismin birden partinin en üst yönetim mekanizmasında yer bulması, ?Bu durum 1 Kasım seçimleri öncesinde milletvekili listesine de yansır? şeklinde değerlendirildi. Karayel ve Özhaseki´nin kongreden elleri güçlü biçimde çıktığına vurgu yapıldı.

Bu arada kongreye davet edilmesine karşın gitmeyen Kayserili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gönderdiği mesaj ilgiyle takip edildi. Kongreye katılmayan Gül, mesajında "Bugün ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Yiğit vatan evlatlarımız hain terör saldırılarında şehit düşerken; bölgemizde ve ötesinde yaşanan insani, siyasi ve ekonomik sorunların yakıcı etkileriyle karşı karşıyayız. İnanıyorum ki bu olumsuz şartlar karşısında, AK Parti, kuruluşundaki kimliğinden ve ideallerinden kopmadan, hak ve hukuktan uzaklaşmadan, erdem ve vefa temelinde, ortak akılla hareket ederek milletimizin sorunlarının çözümü olmaya devam edebilecektir" dedi.

  MKYK listesinde Karayel ve Özhaseki dışında şu isimler yer aldı: Asıl Üye: Yaşar Karayel, Abdülhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Alev Dedegil, Asuman Erdoğan, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Bekir Bozdağ,  Berat Albayrak, Binali Yılıdırım, Bülent Gedikli, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Çigdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Galip Ensarioğlu, Hayati Yazıcı, Hamza Dağ, Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Nihat Zeybekci, Naci Ağbal, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Nükhet Hotar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Raza Kavakçı, Recep Akdağ, Selçuk Öztürk, Selçuk Özdağ, Süleyman Soylu, Vedat Demiröz, Yalçın Akdoğan,  Zeki Aydın



Anahtar Kelimeler: HASEKİ KARAYEL