Harç Kuyruğu

15.09.2015 11:07:47

Erciyes Üniversitesi ikinci öğretim öğrencileri için öğrenim ücreti olarak nitelendirilen harç ödemeleri dün başladı. Tek bir bankadan yapılacak olan ödemeler için ATM´ler önünde kuyruk oluştu.

   

   

  Üniversitelerde güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yatırılan harç ücretleri, örgün öğretimde okuyan öğrenciler için kalkmıştı. İkinci öğretim öğrencileri için hala devam eden öğrenim ücretleri, Erciyes Üniversitesi´nde okuyan öğrenciler için bugün itibariyle başladı. 14-23 Eylül tarihleri arasında güz dönemi ders kayıtlarından önce bankaya yatırılması gereken harç ücreti için ATM´lerde kuyruk oluştu. 14-18 Eylül arası 4 gün sürecek olan ders seçimi için yatırılması gereken öğrenim ücreti, öğrencilerin ilk günde sıraya girmesine neden oldu. 

   Kimi öğrenci örgün öğretimdeki öğrenciler gibi ikinci öğretimde okuyanların da harç ödememesi gerektiğini savunuyor. Kimi öğrenci ise öğrenim ücretinin gerekli bir ödeme olduğunun kanaatinde.

   Öğrenim ücretini ödemek için ATM sırasında bekleyen Hatice Tembel ?İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Harç yatırmak için saatlerdir sırada bekliyoruz. Birkaç gün süre verildiği için hep kuyruk oluyor. İkinci öğretim öğrencisiyiz. Örgün öğretim öğrencileri bildiğiniz gibi harç ödemiyor. Bizim harç ödemek zorunda olmamız gayet normal. Hocalar bizler için geç saatlere kadar okulda kalıyor. Bu yüzden ikinci öğretimlerde harcın kaldırılması çok zor bir olanak? dedi.   

   ?Harç ücretleri bu kadar fazla olmamalı?

 ATM´deki kuyruğun çok uzun olduğunu belirten, Erciyes Üniversitesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi Yağmur Pınar ise, ?Kuyruk çok uzun ve bankamatikler de hata veriyor. Biraz beklemek sabır göstermek gerekiyor. Harç yatırmak için süre çok kısa. Biraz daha uzatabilirler, birkaç gün daha zaman tanıyabilirler. Normal öğretimdeki öğrenciler harç ödemiyorlar. Bence bu konuda eşitlik olmalı. Harç ücretleri de bu kadar fazla olmamalı. Çünkü herkes ödeyecek durumda olmuyor? şeklinde konuştu.

   Örgün öğretim öğrencileri gibi ikinci öğretimlerin de harç ödememesi gerektiğini savunan Hakan Yıldırım, ?Ben Elektronik Haberleşme bölümünde okuyorum. Ders kayıtları harç ödemeden yapılmayacağı için bu kadar kuyruk oluşuyor. İkinci öğretimlerin de harç ödememesi gerekiyor bence. Sonuçta normal öğretimlerle aynı sınava girdik aynı tercihi yaptık. Bu konuda bir eşitlik sağlanmalı? ifadelerini kullandı.

 

Haber: Ayşenur Sarıkaya 

 

 



Anahtar Kelimeler: Harç Kuyruğu