HANİ EMEKLİMİZ ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEKTİ?

9.01.2015 11:01:15

Tüm Emek Der Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Büyükbahçeci, TUİK'in enflasyın rakamlarını ve emekliye verilen zammı eleştirerek, Hani emeklimiz enflasyona ezdirilmeyecekti?” diye sordu.

Kazım Büyükbahçeci, TÜİK`in açıkladığı` enflasyon rakamlarının gerçek enflasyon rakamları olduğuna inanmadıklarını belirterek, “Bu enflasyona göre emeklimize yapılacak 2015 ilk altı aylık zammı kabul etmiyoruz. Gerçek enflasyonumuz bir ay önce 50 TL`ye ne alıyorduk bir ay sonra ne aldık diye belirlenir, işte enflasyon budur” dedi.

 

Büyükbahçeci, emeklilerden yine fedakârlık istenildiğini belirterek, “Çarşı pazar ateş pahası oldu, emekliye verilmesi öngörülen zam zaten çok önceden eridi gitti. Gerçek enflasyon emeklimizin en çok ihtiyaç duyduğu temel gıda, elektrik, su, doğalgaz ve eğitim gibi ihtiyaçlara göre emeklimize yakışan zammı istiyoruz. Yüzdeli değil seyyanen zam yapılmalıdır. Emekli dul ve yetime gelecek olan 10-15 TL ve Bağkur ile SSK`lıya gelecek olan 20-25 TL zammı gerekirse iade ederiz. Hani emeklimiz enflasyona ezdirilmeyecekti?” diye konuştu. (Haber: Dilek Bolat)