HALK MEYDANDA

6.08.2016 10:29:07

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan kalkışma sonrası tüm yurtta olduğu gibi Kayseri´de de halk meydanlarına sahip çıkıyor.

Kayseri´deki demokrasi nöbetine 21´inci gününde de on binlerce kişi katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Allah´ın izni, milletimizin azmiyle her türlü güçlüğü yenerek aydınlık geleceğe hep birlikte ulaşacağız? dedi.
Demokrasi nöbetinin 21´inci günü yine Kuran-ı Kerim okunması ve vatanımız için yapılan dualarla başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´deki demokrasi nöbetine katılan Sanatçı Mustafa Demirci, Yazar Senai Demirci ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte kürsüye çıkarak halkı selamladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ülkemize güven veren demokrasi neferlerine teşekkür ederek, ?Allah´ın izni ve milletimizin azmiyle her türlü güçlüğü yenerek aydınlık geleceğe hep birlikte ulaşacağız? diye konuştu. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, Başkomutan´ın emriyle demokrasi ve milli iradeye sahip çıkan Kayserililerle gurur duyduğunu belirtti.
Gecede Sanatçı Mustafa Demirci ilahiler seslendirdi. Yazar Senai Demirci de, 15 Temmuz´u darbe provası olarak belirten hainlere seslenerek ?Bizimki de 22 gündür prova. Hele bir daha bu millete yan gözle bakın? diye konuştu.
Başkan Mustafa Çelik, Kayseri´deki demokrasi nöbetine katılan Sanatçı Mustafa Demirci ve Yazar Senai Demirci´ye teşekkür etti.
?7 AĞUSTOS´TA TARİH YAZACAĞIZ?
Türkiye 7 Ağustosta yapılacak olan ?Demokrasi ve Şehitler Mitingi?ne hazırlanıyor. Kayseri´de de Cumhuriyet Meydanı´nda miting hazırlıkları başladı. 15 Temmuz gecesinden beri her gece Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlarla birlikte nöbet tutan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tüm Kayseri halkını 7 Ağustos´ta da Cumhuriyet Meydanı´nda olmaya davet etti.
Meydanları hınca hınç dolduran vatandaşların heyecanlarının bir kat daha arttığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın yapmış olduğu çağrıyla 7 Ağustos tarihinde tüm ülkede meydanlar hınca hınç dolacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın İstanbul´da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapacağı konuşmayı Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda kurulan dev ekranlardan hep birlikte dinleyeceğiz. Günlerdir heyecanımızı hiç kaybetmeden tutmuş olduğumuz demokrasi nöbetinin finalini 7 Ağustos da ?Demokrasi ve Şehitler Mitingi? ile yapıyor olsak da dost düşman herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, şer odaklarına karşı her daim birlik, beraberlik içerisinde nöbettedirler.? şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak Mitingde tüm imkanları seferber ederek vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini hatırlatarak sözlerini tamamladı.
?DEMOKRASİ NÖBETİNDE?
Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri bu akşam demokrasi nöbetine tam kadro olarak iştirak edeceğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, demokrasinin temeli yerel yönetimlerin oluşturduğunu bu açından belediye meclislerinin bu anlamlı birlikteliğin öneminin büyük olduğunu bildirdi.
Belediye Meclislerin yerel demokrasinin güçlenmesinde ve temsilinde çok önemli rol oynağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclis Üyelerin siyasi parti kimliklerini bir kenara bırakarak Kayserilileri selamlayacaklarını söyledi.
Türk bayrakları ile saat: 21.00 da platformdayız?
Melikgazi Belediyesinde toplam 45 Meclis Üyesi bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi ?15 Temmuz günü demokrasiye yapılan müdahale ile başlatılan demokrasi nöbetlerin aynı azim ve şevkle devam etmektedir. Kayseri tek yürek, tek ses olarak meydanlara sığmamaktadır. 21 gündür göstermiş olduğu nöbetteki samimiyet ile Kayserililer bu sınavda ilk günden beri tüm Türkiye´ye örnek olmuştur. Bugün 22.gününde Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri 45 üyesi ile tam kadro olarak meydanlarda nöbet tutanları selamlayacaktır. Meydanlarda nöbet tutanlarla birlikte olup, sohbet edecekler ve 21 gündür bu şevk ve heyecan ile yaptıkları vatan nöbetlerinden dolayı kutlayacaklardır. Türk Bayrakları ile donatılan bu nöbetlerde geleceğe sahip çıkılmaktadır. Türk Milleti esaret altında yaşamayacağını bir kez daha kanıtlamış ve bunu dünyaya göstermiştir?
DEVELİ HALKI
GÜNDÜZ İŞİNDE GECE DEMOKRASİ NÖBETİNDE
?Darbeye Karşı Tek Yürek? sloganıyla 21. si düzenlenen Cumhuriyet Meydanı´nda tam bir devlet-millet kaynaşması yaşandı. Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin bulunduğu alanda yine Develi halkının yoğun katılımı vardı.
Kayseri Cami Kebir İmamı İbrahim Arslan´ın Kuran ı Kerim tilaveti ile başlayan program Cuma Dolar´ın duasına Develililerin amin demesiyle devam etti. 21 gündür Develi´deki demokrasi nöbetlerinin huzur ve sukinet içerisinde devam etmesini temin eden Develi Kaymakamı Murat Duru, yeni Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Mangar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve yeni Emniyet Müdürü Bilal Erdem selamlama konuşması yaparak üç haftadır zulme rıza göstermeyip mukaddesatı için direnen Develi halkına teşekkürlerini ilettiler. Sonrasında Melikgazi Müftüsü Cuma Dolar ise, dinsel duyguların istismarının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğine dair bir konuşma yaparak Develililerden din ve millet istismarcılarına karşı dikkatli davranmalarını istedi. Program hemşerilerimizin şiirler okumasının ardından İl Müftülüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi ile devam etti.
Manevi atmosferin çok güçlü olduğu program sonunda Yahyalı Neva Koleji tarafından çorba ikramında bulunulurken, Develi Belediyesi ise çay ikramı yaparak Cumhuriyet Meydanında gece geç saatlere kadar nöbet tutacak olan demokrasi nöbetçilerine destek verdi.
MAHALLİ SANAÇTILAR NÖBETTE!
Yahyalı´da Demokrasi ve Milli İrade Nöbeti Mahalli Sanatçıların katılımlarıyla ilçe Cumhuriyet Meydanında devam etti.
Yüzlerce kişinin doldurduğu meydanda vatandaşlara konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, üç haftadır demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan Yahyalı halkına minnettar olduklarını, başkomutandan emir gelmesi haline meydanlardan ayrılmadan nöbete devam edeceklerini söyledi. Başkan Öztürk ? Pazar günü programımız belli oldu. İnşallah Pazar günü saat 17´ de Başkomutanımızın teşrif edeceği , diğer siyasi partilerin katılacağı ve tüm Türkiye´nin arzuladığı birlik ve beraberlik görüntüsünün oluşacağı bir programı her beraber yaşayacağız. 81 vilayette toplanılacak. Pazar günü ilçelerde toplanılmayacak. Nöbetimize 2 gün kalmış oldu. Ondan sonra Başkomutanımız dese ki, hadi bakalım 20 gün daha nöbet tutacaksınız derse, elhamdülillah ben Yahyalı´dan zerre kadar şüphe yok ki yine aynı bu şekilde meydanları doldururuz. Bu gece bir kez daha şehitlerimizi andık. Onların ruhları şad olsun? diye konuştu.
Başkan Öztürk´ten sonra demokrasi nöbetinde konuşan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen´de ?Bugün TV kanalında şehitlerimizi tanıtan bir program izledim. İzlerken de çok duygulandım. Doğrusu her bir şehidimizin o destanda yazılacak ayrı ayrı hikâyeleri var. Buradan sanatçılarımız, konuşmacılarımız, büyüklerimiz, siyasetçilerimiz hepimizin duygularına tercüman oldular. Bende bu programda dinlediğim şiiri çok beğendim, şiiri dilim döndüğü kadar sizlerle paylaşmak istiyorum? dedi.
Kaymakam Esen, ? Mehmet Toprak Oldu? şiiri okuyarak sözlerini tamamladı.
Demokrasi ve Milli İrade Nöbeti mahalli sanatçıların söyledikleri marşlar, türküler ve okudukları şiirlerle ile gece geç saatlere devam etti.



Anahtar Kelimeler: HALK MEYDANDA