Halep´e yardım yağıyor

5.01.2017 09:57:55

Halep ve Musul´da yaşam mücadelesi verenler için yardım malzemesi taşıyan 12 TIR Büyükşehir Belediyesi önünden uğurlandı

Türk Kızılay´ı Kayseri Şubesi tarafından toplanan bağışlar ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüş, Sarraflar ve Kuyumcular Derneği´nin katkılarıyla gıda ve kıyafetten oluşan 12 tır dolusu yardım filosu Halep ve Musul´a Büyükşehir Belediyesi önünden yola çıktı.
Türk Kızılay´ı Kayseri Şubesi tarafından Halep ve Musul´daki yaşam mücadelesi verenler için gıda ve giyim malzemeleri sınırdaki kamp bölgelerine teslimi sağlanmak üzere dualar ile uğurlandı. Bu organizasyonda Kayseri Valisi Süleyman Kamçı önderlik yaparken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Kızılay Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, bağışçılar, iş adamları, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Kadın ve Gençlik Kolları yer aldı.
Türkiye´de 3 milyon, Kayseri´de 60 bin Suriyelinin misafir edildiğini belirten Vali Süleyman Kamçı, "Bu anlamda Türkiye´nin yardımları önemli. Burada en büyük yardımı da belediyelerimiz yapıyor. Cuma günü de yine belediyelerimiz tarafından büyük bir yardım konvoyu uğurlanacak." dedi. Toplanan bağışlar ve malzemeler hakkında bilgi veren Türk Kızılay´ı Şube Başkanı Ayhan Uzandaç;" Halep ve Musul´daki kardeşlerimiz için 150.416,00 TL tutarında nakdi bağış alınmış olup toplanan bağışlarla, 30.015 adet gıda paketi, 10.600 çift ayakkabı, 2500 adet kışlık kıyafet, 6000 adet hasta bezi ve 2 tır meyve suyu alınmıştır. Ayrıca 149.668 adet muhtelif kıyafet şubemize bağış olarak gelmiş bulunmaktadır. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından 500 adet iaşe paketi, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından 394 adet battaniye, 168 adet yatak, 100 adet yatak pedi, 11.224 ton un, 9200 adet çocuk bezi, 4590 adet su, 725 adet ısıtıcı soba, 11.597 adet muhtelif gıdadan oluşan toplamda 12 TIR yardım malzemesi toplanmış bulunmaktadır. Geçtiğimiz aylarda yine Halep ve Musul için Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleriyle 36 TIR yardım malzemeleri Halep ve Musul´a ulaştırılmıştır" dedi. Uzandaç, birlik ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan şu günlerde sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde olunması gerektiğini de sözlerine ekledi. (Haber: Türkân Coşkun)

 



Anahtar Kelimeler: Halep yardım yağıyor