HALAÇOĞLU`NDAN SERT ELEŞTİRİ!

19.02.2015 14:11:30

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, iktidarın yeni çıkaracağı ‘İç Güvenlik Reform Yasa Tasarısı'nı” eleştirerek, Bunların hedefi Damat Ferit Hükümeti kurmaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, iktidarın yeni çıkaracağı ‘İç Güvenlik Reform Yasa Tasarısı'nı” eleştirerek, Bunların hedefi Damat Ferit Hükümeti kurmaktır” dedi.

Yusuf Halaçoğlu MHP İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında iktidarı sert sözlerle eleştirdi. İl Başkanı seçilen Baki Ersoy'un, genç ve dinamik kadrosuyla, birleştirici, kucaklayıcı olduklarını ifade eden Yusuf Halaçoğlu 7 Haziran'da gayretlerinin sonuçlarını alacaklarını belirtti. Dışarıda hiçbir ülkücünün kalmamasını, kapılarının herkese açık olduğunu belirten Halaçoğlu, 7 Haziran son dönemeç. Biliyorsunuz İç Güvenlik Reform Yasa Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne götürüldü ama hala görüşülemedi. İktidarın anlattığının aksine, toplumu baskı altına almak amaçları. Valilere olağan üstü hal ilan etme yetkisi veriliyor. Askeri güçlerimizi valiliklere bağlıyorlar. Amaçları Damat Ferit Hükümeti kurmaktır. Askeri güçleri siyasetin içine sokmayın. PKK ile yaptıkları anlaşma bunu gerektiriyor. Amaçları müdahaleyi önlemek. Güneydoğu artık Türkiye'nin yönetiminde değil. 15 Şubat'ta ortalık yakılıp yıkıldı ama kimsenin haberi olmadı. Öyle ki polislerimize yolda kimlik soruluyor. Türkiye Cumhuriyeti ve iktidarda buna sessiz kalıyor. Maalesef objektif ve demokratik bir seçim olmayacak. PKK'nın baskısı altında gerçekleştirilecek bir seçim olacak” ifadelerini kullandı.  

İktidarın, MHP'ye yönelttiği HDP ile yan yanasınız görüşlerine sert bir dille tepki veren Halaçoğlu, HDP ile değil dünyada ahirette bile yan yana değiliz. İktidarın gözünü kibir ve maddiyat bürümüş. Bu Ülke bizim, onların değil. Milliyetçilik demek bütün insanları kucaklamak, haklarını eşit vermektir. Mezhep soy sop önemli değil bizim için. Cebimi doldurmayacağım, halkımı doyuracağım. Biz Kayseri'de yıllardır sürdürülen bu saltanata rağmen, MHP'yi istediğimiz düzeye getireceğiz. Herkesten hesap soracağız. Halkımızın desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan