"HALAÇOĞLU PANİKLEDİ"

4.12.2015 09:34:35

Gazeteci-Yazar Alper Aksoy ile MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu arasında yaşanan tartışma sosyal medyada son hızıyla devam ediyor. Aksoy, Halaçoğlu´nun, ?Devlet Bahçeli gitsin artık, gitmezse ona ilk kurşunu ben sıkacağım? sözlerini her koşulda ispat edec

 

Dün gazetemizden manşetten duyurduğumuz Gazeteci-Yazar Alper Aksoy ile MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun sosyal medya üzerindeki tartışması son sürat devam ediyor.

 

Önceki gün sosyal medya üzerindeki hesabından MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nu hedef alan Alper Aksoy´a cevap yine buradan geldi.

Alper Aksoy´a cevap veren Halaçoğlu şu cümlelere yer verdi: ?Alper Aksoy. Benim herhangi bir toplulukta böyle bir söz sarf ettiğimi ispatlamazsanız namertsiniz. Söylemediğim bir söz için yüzleşmek gerekmez ama yüzleşelim. Devlet Bey´e bu çağrınızı bildireceğim ve Kur´an üzerine el basarak yemin edeceğim. Ama sizde biraz haysiyet varsa bu yüzleşmeden sonra özür dilersiniz ama sizinle ayrıca mahkemede de görüşeceğiz. İnsanda biraz utanma olur. Böyle bir söze şahit oldunuz mu? Hayır. Şahit olmadığınız bir sözü hangi izanla medyada iftira ederek dile getiriyorsunuz? Allah sizi ıslah etsin. Hele yorum yapanlara bakıyorum da araştırmadan gerçek mi değil mi hemen atılıyorlar. Yazık ki bu millet artık bildiğimiz o eski Türk Milleti değil herhalde.?

 

Halaçoğlu´nun cevabına ithafen paylaşım yapan Aksoy, hodri meydan Halaçoğlu başlığı ile şu üç şartı sunduğunu belirterek, ? Sayın Yusuf Halaçoğlu Üslubunuzun seviyesi sizin suçüstü yakalanmış suçlu telaşınızı, paniğinizi dışa vuruyor... Söz konusu iddianın içinde olmadığımı zaten ifade ettim. "Böyle bir söze şahit oldunuz mu?" diye sormak çok çocuksu bir soru. Ben orada yoksam bu olmadı, o söz söylenmedi anlamına gelmez... Şahitlerim çok sağlam, her ikisinden de ikinci kere teyit ve şahitlik konusunda söz aldım... Şimdi size 3 yol önereceğim:

1. Ben iddiamı Sayın Bahçeli´nin önünde MHP vekillerinin şahitliği ile ispata hazırım. Siz de adam gibi sözünüzde durun ve "Devlet Bey´e bu çağrınızı bildireceğim" sözünüzün gereğini yerine getirin. Getirmezseniz "Namertlik yaptı, yüzleşmekten korktu" diye yazacağım.

2. Konuyu mahkemeye taşımanız benim de isteğimdir. Şu an ismini vermediğin 2 MHP vekili mahkemeye gelip Bozkurtça ifade verecektir. Dünyanın hiçbir ülkesinde hâkimler suçlunun yeminine inanmaz, şahitlerin ifadesini delil kabul eder. Benim iddiamın doğruluğu mahkemece de tescil edilirse MHP Üst Disiplin Kurulu sizi kesinlikle ihraç edecektir. Hodri meydan Yusuf Hocam...

3. Mahkeme safahatı uzun sürer diyorsanız çok kestirme bir yol önereceğim: 60 yaşını geçmiş 10 kanaat önderi Ak-Saçlının huzuruna ben iddiamın delili olan şahitleri getireyim, siz de gelin... Bir de noter çağıralım... 10 Ak-Saçlının beşini sen seç, beşini ben seçeyim... Hem noter hem 10 Ak-saçlının önünde sizinle hesaplaşalım. Üslup seviyenizi düşürmeden cevap verin lütfen. İşte size üç teklif, dilediğinizi seçin. Hodri meydan? ifadelerini kullandı.

 

Sosyal medya üzerindeki tartışmaya Alper Aksoy ve Yusuf Halaçoğlu´nun takipçileri de katılarak ilginç yorumlarda bulundular. O çarpıcı yorumlardan bazıları ise şöyle:  ?Halaçoğlu keşke hoca olarak kalsaydı. Lazım geldiğinde kendisine danışılan, camianın aksakallısı olsaydı.?

?Yani böyle bir iddia karşısında TTK başkanlığını yapmış büyük tarihçiye susması yakışırdı aslen ama sayın hoca Alper Aksoy´a cevap vermeyi kendine yakıştırmış, demek ki iddia sahibi biraz acıtmış ve Sayın Alper Aksoy kendine güvenerek ispatlamaya hazırım diyor. Lütfen MHP´yi terk edin Sayın Yusuf Halaçoğlu çünkü Sinan Ogan geliyor!?

?Bu hallere düşecek adam mıydın? Ya da biz sizi çok mu büyütmüştük gözümüzde. Şu gelirse giderim lafı, Alper Bey´in gündeme getirdiğinden bin beter. Geçmişte yaptığınız bunca çalışmayı bu sözlerinizle bitirdiniz, mahvettiniz. Hani birileri şöyle demişti: " Reha keşke Yunanistan´da kalsaydın!" (Reha Muhtar için söylenen meşhur söz.) Bir Avşar yeğeni olarak utandırdınız bizi; vekilliği batsın, keşke profesörlüğünüzle kalsaydınız. Adamın adamı olunur mu? Allah´ın adamı olmak varken, davanın adamı olmak varken.?

 

Haber: Berna Utaş Utangan & Ayşenur Sarıkaya 



Anahtar Kelimeler: HALAÇOĞLU PANİKLEDİ