HALAÇOĞLU ÖZÜRDİLEMELİ!

8.07.2015 10:48:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Çetin Arık, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun açıklamalarına tepki gösterdi. MHP´nin Meclis Başkanlığı´nı Adalet ve Kalkınma Partisi´ne (AKP) altın tepside sunduğunu ifade eden Ar

 

CHP Milletvekili Çetin Arık, düzenlediği basın toplantısında, ?Biz eğer Sayın Baykal´ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda ?Siz Baykal´ı seçtiniz, AKP´nin tabiriyle dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz´ diye bize yükleneceklerdi? diyen MHP Milletvekili Halaçoğlu´nun sözlerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi. MHP´nin 7 Haziran seçimlerinin ardından sergilediği politikanın kendi tabanını dahi rahatsız ettiğini vurgulayan Arık, durumu kurtarmak isteyen MHP yetkililerinin talihsiz beyanlara imza attığını ifade etti. Türk Tarih Kurumu´nun eski başkanı olan Yusuf Halaçoğlu´nun Türkiye kamuoyunda yarattığı etkiye yakışmayan bir açıklama yaptığını ifade eden Arık, ?Kamuoyunda AKP´ye koltuk değneği olmakla suçlanan MHP´nin AKP´nin ağzı ile konuşmaya başlaması bu iddiaları daha da güçlendiriyor. Sayın Halaçoğlu´na hatırlatmak isterim ki, AKP´liler MHP içinde hiç de hoş olmayan ifadelere başvurdular. Ben burada AKP´nin MHP ile ilgili sözlerini tekrar etmeyeceğim. Ama meydanlarda AKP´den hesap soracağını söyleyerek, halktan oy isteyenler, bugün AKP´nin sözlerini kendilerine referans alıyorlar ise MHP´ye oy veren vatandaşlarımızın bunu çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. AKP´den hesap sorma şansını elinin tersi ile iten ve TBMM Başkanlığını altın tepside AKP´ye sunan MHP, oluşan tepkileri azaltmak için AKP´den rol çalma telaşına düştü. Bu telaş içinde tutarsız siyasetlerini gölgelemek için de CHP´ye AKP ağzı ile çamur atmaya kalkıyorlar. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki hiç kimsenin bir başkasının dini hassasiyetlerini sorgulama hakkı da, haddi de yoktur. CHP hiçbir zaman dinsiz bir parti olmamıştır. CHP, her zaman dinin din simsarlarının elinde oyuncak olmasına karşı çıkmıştır, bundan sonra da karşı çıkmaya devam edecektir? dedi.

İlkeli siyasetin, çözümsüzlük üretmek olmadığının altını çizen Arık, MHP´nin AKP çıkarlarına örtülü destek vermeyi, çözümün değil çözümsüzlüğün parçası olmayı ilke olarak sunduğunu vurguladı. Halaçoğlu´nun ?Biz eğer Sayın Baykal´ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda ?Siz Baykal´ı seçtiniz, AKP´nin tabiriyle dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz´ diye bize yükleneceklerdi? şeklindeki sözlerini hatırlatarak, ?Madem CHP ile ilgili böyle bir endişeniz var neden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ortak hareket ettiniz? MHP´nin ilkeli duruşu ?dün dündür, bugün bugün´ siyaseti midir? MHP halkın kendisine verdiği görev ve sorumluluğun gereklerini yerine getirememiştir. Bu nedenle artık AKP´nin yalan ve iftira dolu argümanlarını kendisine referans alarak, siyasi öngörüsüzlüğünü kapatmaya çalışıyor? diye konuştu.

Arık, Halaçoğlu´ndan bu talihsiz açıklaması için CHP´den ve CHP´ye oy veren tüm yurttaşlardan özür dilemesini beklediklerini de sözlerine ekledi. 



Anahtar Kelimeler: HALAÇOĞLU ÇALMAK İSTİYOR