HAKSIZLIK ETTİLER

28.01.2015 10:12:24

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile Kredi Kayıt Bürosu işbirliğinde ‘Çek Sorunları, Alacak Riskleri ve Kredi Kayıt Bürosu' konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Düzenlenen seminere, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kredi Kayıt Bürosu Genel

Seminerde konuşan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, seminerin amacının üyelerini bilgilendirmek olduğunu vurguladı.

Odaya bağlı 40 meslek komitesinin olduğunu belirten Hiçyılmaz, “Hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyoruz. Seminerler yapıp sıkıntılarını dinliyoruz. Uygulanmamış bir sistem ile üyelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar 2 bine yakın sorunla bize gelmiş üyelerimiz. Bunun bine yakınını çözümlemişiz. Bu problemlerin içerisinde bize en çok yansıyan yeni çıkan çek yasası. Kredi Kayıp Bürosu adı altında bir sistem var. KKB (Kredi Kayıp Bürosu) Genel Müdürü Kasım Akdeniz bizlere çek alırken, çek verirken nelere dikkat etmemiz, neler yapmamız gerektiği hakkında bilgi verecekler. Bizlere bu konu hakkında fazlaca şikâyette bulunan üyelerimiz oldu. Bu semineri onlar için düzenledik. Bütün üyelerimizi davet ettik ama görüyorum ki maalesef gerekli derece de katılım olmamış. Bize, hem bu konuda şikâyetlerini bildirip, hem de buraya gelmeyerek büyük haksızlık ettiler” ifadelerini kullandı.

Kredi Kayıp Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, “Kredi bürosunun temel görevi bilgi paylaşımıdır. 9 bankanın ortaklığında kurulan bir şirketiz. Eğer önünüzü göremezseniz, alışverişinizi güvenli yapamadığınız gibi, sermayenizi de çoğaltamazsınız. Biz bugün sizlere sermayenizi nasıl koruyacağınız, rekabet gücünüzü nasıl arttıracağınız, kendi ticaretinizi daha şeffaf, daha güvenli bir şekilde nasıl yapabileceğiniz konusunda bazı sistemleri tanıtacağız ve ipuçları vereceğiz. Özellikle çeklerle ilgili bazı rakamları başta söyleyeceğim. Mutlaka her birinizin ticari hayatın tam ortasında olan kişiler olarak bireysel bir takım deneyimleriniz var. Ben burada sadece makro anlamda yıllar itibari ile çeklerle ilgili gelişimleri kısaca aktarıp, akabinde de sizlerin ticaretinizi daha şeffaf, daha güvenli halde nasıl yapabilirsiniz, işlerinizi bu anlamda geliştirip satışlarınızı arttırabilirsiniz bunların ipuçlarını vereceğim” dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan