HAKLIYIZ HALK ARKAMIZDA!

27.06.2015 09:59:38

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Melikgazi İlçe Başkanı Asaf Türkdönmez ve partililer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın oğlu Bilal Erdoğan´a karşı hakaret suçundan açılan davanın duruşmasında hazır bulundular.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, ? Haklı olduğumuz bir dava. Toplum adına ses soluk olduk, söylemlerimiz ve eylemlerimiz toplum adına? dedi.

Duruşma sonrasında kısa bir açıklama yapan Ayan,  ?Bugün yaptıklarıyla kaldılar, görünen durum o. Her ne kadar onlar yargılanmıyor, biz yargılanıyor olsak da bu yolsuzluğu yaptıkları yanlış tavırları ufakta olsa bir mahkemeye taşımış olduk. Bizim mücadelemiz sonuna kadar devam edecek, babamızın oğlu da olsa kim olursa olsun, kim hata yaparsa yapsın mücadele etmeye haklılığımızı inandıklarımızı söylemeye devam edeceğiz. Hukukun ne hale geldiğinin göstergesidir bu. Usulü olmayan bir dava. Ortada şikâyetçi yok ki, bu tür davalar şikâyete tabii olan davalardır. Avukatlarımızda beyan ettiler. Fakat bir savcı tamamen AK Parti´nin yandaşı olduğuna neredeyse inanacağımız bir savcı, aklımıza inanmak bile gelmiyor ama kendi kendine açtığı bir dava. Usul yönünden bile düşürülmesi gerekir, bırakın ceza almayı. Zaten bizim pankartlarımızdaki karikatürleri, resimleri internette, yerel ve ulusal gazetelerin tümünde var. Bence bu suç değil, ama Türkiye´de 17 yaşındaki Erdal Eren´in raporla yaşının büyütülüp idam edildiği bir hukuk düzeninde AK Parti hukukunda da her şey başımıza gelebilir. Direnmeye mücadeleye devam. Haklıyız halk arkamızda yolumuza devam ediyoruz? şeklinde konuştu.

Aynı davada yargılanan CHP Melikgazi İlçe Başkanı Asaf Türkdönmez´de Ayan´a katıldığını ifade ederek, ? Enteresan bir olayla karşı karşıyayız. Ben görevimi yaptım seçilmiş bir siyasi ilçe başkanı olarak benim görevim kamuoyunu aydınlatmak, partililerime bilgi vermek, Türkiye gündemini güncelleştirmek, insanlara anlatmak. Ben görevimi yaptım? dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: HAKLIYIZ HALK ARKAMIZDA