HACI HALİL BAYRAKTAR CAMİİ İBADETE AÇILIYOR

11.11.2016 09:17:38

Geçtiğimiz sene Talas´ta hayırsever İzzet Bayraktar tarafından yaptırılmak üzere temeli atılan Hacı Halil Bayraktar Cami´nin yapımı tamamlandı.

Geçtiğimiz sene Talas´ta hayırsever İzzet Bayraktar tarafından yaptırılmak üzere temeli atılan Hacı Halil Bayraktar Cami´nin yapımı tamamlandı. 14 ay gibi çok kısa bir sürede yaptırılan cami bugün ibadete açılıyor.

Talas Belediyesinin katkılarıyla yaptırılan Hacı Halil Bayraktar Cami hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?2 sene içerisinde Talas´ta 8 caminin temelini atmıştık. Bunlardan iki tanesinin açılışını yaptık. İnşallah 11 Kasım´da cuma namazını müteakiben Hacı Halil Bayraktar´ın açılışını kadınlarımızın da yoğun katılım sağlayacağı törenle yapacağız. Bu cami hayırseverimiz İzzet Bayraktar tarafından en hızlı şekilde Talas´ta yapılmış olan ikinci cami. Mevlana Mahallesi Kayseri´nin en büyük mahallesi. Burada cami ihtiyacı fazlaydı. 14 ay gibi çok kısa bir sürede 6 milyon liraya yaptırılan caminin Kayseri´nin en güzel camilerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. İzzet Bayraktar Beyefendiye bu güzel yatırımından ve hayrından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah burada yaptırmış olduğu caminin ahirette faydasını görür.? dedi.

Okul, cami, sağlık ocağı gibi yatırımların önemli hizmetler olduğunu söyleyen Başkan Palancıoğlu, ?Talas Belediyesi olarak Talas´ta ihtiyaç olan camiler, okullar ve sağlık ocakları ile ilgili bir seferberlik başlattık. Bu tür yatırım ve hizmetler çok önemli. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerimiz tarafından 4 tane okulu hizmete açtık. Belediyemiz tarafından 2 tane sağlık ocağını açtık. Şimdide inşallah Halil Bayraktar Camisini açacağız. Özellikle de kadınlarımızı yeni camimizde birlikte namaz kılmaya ve açılışımıza davet ediyorum. Çünkü kadınlarımız Kur´an Kursu ve cami kreşlerimizi en çok kullananlar arasında yer alıyor. Belediye olarak kadınlarımıza değer veriyoruz ve açılışımıza davet ediyoruz. Camimizin Kayseri ve Talasımıza hayırlı olmasını dilerim. Tüm Kayserili ve Talaslı vatandaşlarımızı bu güzel camimizi görmeye ve açılışına davet ediyorum.? diye konuştu.