GÜVENSİZLİK VAR

5.10.2015 10:25:37

1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek ve Türkiye bir yıl içerisinde ikinci kez milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. Peki, seçime kaç 27 gün kala vatandaş mevcut partiler için ne düşünüyor?

 

Sokağa çıkıp sizler için vatandaşa sorduk. 1 Kasım´da gerçekleştirilecek olan seçimler ile 7 Haziran seçimlerinde çıkan sonuç arasında fark olur mu? Alternatif bir parti olsa idi tercihinizi ondan yana kullanır mıydınız?  İşte sokağın sesi:

 

 

Emekli (68 yaşında):Bu halkın ne yapacağı belli olmaz. Bir zaman Turgut Özal, üç dönem üst üste iktidara geldi. Ne yaptı halk aniden düşürdü. Bu halkın ne yapacağını bende kestiremiyorum bu seçimlerde. Seçmen olarak denemediğimiz parti kalmadı. 1 Kasım´da sandığa gidecem bir vatandaş olarak, yalnız herhangi bir partiye basmayacağım mührümü. İki partinin ortasına denk gelen yere basacağım. Adı sadece oy kullandı olsun. Çünkü bu memleketin yararına çalışan yok. Böyle iktidar istemiyoruz, bunların ki iktidar değil sadece koltuk kavgası.

 

Himmet Köse (72 yaşında):AK Parti tek başına iktidara gelecek diye düşünüyorum. Durumumuz ortada, hepimiz aylardır yaşıyoruz. Her şeye zam geldi, esnaf ve dar kesim aileleri perişan durumda.

 

Şadi Bildik (65 yaşında):Bütün partiler incelendi görüldü. Büyük ihtimalle AK Parti alır diye düşünüyorum. Alternatif bir partide olsaydı oyumu onlardan yana kullanmazdım ben. Kötüsü gidip de iyisi gelmiyor ki.

 

Tuba Gökgül (21 yaşında): Geçen seçime oranla çok büyük değişikliklerin olacağını düşünmüyorum. Bence hemen hemen aynı oranlar çıkacak yine.

 

Fatma Yüksel (50 yaşında) : Geçen seçimle bu seçimin arasında çok da fazla fark olmayacak. Türkiye genelinde oy oranlarının aynı ölçüde dağılacağını düşünüyorum. Ama elbette alternatif bir parti olsaydı kesinlikle bu sefer tercihimi onlardan yana kullanırdım. Bu zamana kadar iktidara gelenlerin hepsini denedik. Çok fazla bir farklılık olmadı. Neden yeni bir ses, yeni bir nefes olmasın ki? Artık kurulacak hükümetten yana da fazlaca umudumuz yok halk olarak.

 

Resul Erdoğan (23 yaşında) : Büyük ihtimalle sonuçlarda çok fark olmayacak. İşin doğrusu bu seçimde hiçbir partiye oy vermeyi düşünmüyorum. Eğer alternatif bir parti olmuş olsaydı da yine de tercih etmezdim. Mevcut bütün partilere karşı halkta büyük bir güvensizlik var. Söyledikleri sadece vaatlerde kalıyor.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: GÜVENSİZLİK