GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

1.01.2015 10:27:33

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, başkanlığında topladığı Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu'nda değerlendirmelerde bulunarak, can ve mal kayıplarının en aza indirilebilmesi amacıyla yeni yılda trafik önlemlerinin artırılması talimatını verd

 

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, başkanlığında topladığı Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu’nda değerlendirmelerde bulunarak, can ve mal kayıplarının en aza indirilebilmesi amacıyla yeni yılda trafik önlemlerinin artırılması talimatını verdi.

 

Emniyet Müdürlüğü Şehit Polis Memuru Ali Er Toplantı Salonu`ndaki Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Vali Düzgün’ün yanı sıra Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Cezayir Danışan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, Erciyes, Abdullah Gül, Melikşah ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinin temsilcileri ile kurula üye kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

 

Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 yılında 690 bin aracın denetlendiğini belirterek, “Bu da bayram veya tatil günü ayırt etmeksizin 365 gün olarak yapılan denetimler sonucunda günlük ortalama 1900 aracın denetlendiği anlamına gelmektedir. Kontrol oranı artarken ceza oranında geçen yıla göre yüzde 5’lik bir düşme var. 2014 yılında bir önceki yıla göre yaralanmalı kazalarda azda olsa bir düşüş yaşanmıştır. Yaralamalı kaza sayıları geçen yıl 7 bin 83 iken bu yıl 6 bin 956’ya düşmüştür. Yani yüzde 7’lik bir azalma söz konusu. Bunun dışında ölümlü kazalarda da geçen yıla göre yüzde 8’lik bir azalma var ancak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında geçen yıla oranla artış var” dedi.

 

Avrupa ülkelerinde trafik cezalarının çok daha sert ve katı olması nedeniyle insanların kurallara daha çok uyduğunun görüldüğünü kaydeden Vali Düzgün, denetimleri artırma ve daha etkili hale getirmenin önemine işaret ederek, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla yeni yılda trafik önlemlerinin artırılacağını ifade etti.

 

2015 yılının trafik kazalarının en az yaşandığı, can ve mal kayıplarının en az olduğu bir yıl olmasını temenni eden Vali Düzgün, “Vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını istiyorum, çünkü bu kuralların çok acı tecrübeler sonucu oluştuğunu belirtmek istiyorum. 2015 yılının da kazasız, belasız bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Başol ise, istatistiklerle ilgili yaptığı sunumda “2014 yılında, 143 eğitim faaliyetinde 29 bin 361 kişiye trafik eğitimi verilmiştir. 2014 yılı içerisinde meydana gelen 2 bin 804 kazada, 4 bin 434 vatandaşımız yaralanmış, 13 vatandaşımız kaza yerinde hayatını kaybetmiştir. 2014 yılı içerisinde karayolları kavşağı, trafik kavşağı, hastane kavşağı, istasyon kavşağı, sanayi odası kavşağı, Bozantı kavşağı ile Nil kavşağında 127 ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 199 vatandaşımız yaralanmış, 1 vatandaşımız da kaza yerinde hayatını kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Başol, son 1 ayda 7 bin 237 araç ve sürücünün kontrol edildiğini belirterek, kış lastiği takmayan 59 araç sahibine cezai işlem uygulandığını da sözlerine ekledi.

 

Kurulda ayrıca, gündem maddesi olarak kış lastiği uygulaması, trafik eğitimi, özel halk otobüsleri denetimleri konuları görüşüldü.