GÜVEN: DUA ETMELİYİZ

7.04.2016 11:03:34

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftülüğü´nde Regaip Kandili ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

 

 

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftülüğü´nde yaptığı açıklamada, ?Regaip Kandili´nin İslam âlemine huzur ve barış getirmesini dilediğini? belirtti.

Güven, ?üç aylar´ olarak adlandırılan Recep ayının birinci günü olan Regaip Kandili´nin, diğer kandil gecelerinde olduğu gibi, insanların Allah´a karşı ibadet ve şükürlerini artırmaları için vesile olduğunu söyleyerek, ?7 Nisan gecesini 8 Nisan Cuma gününe bağlayan gece Regaip Kandili olarak kutlanacak. Regaip, elde edilmesi arzu edilen değerler demektir. Bu mübarek gece, Yüce Allah´ın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adı almıştır. Regaip´in diğer kandillerden farklı oluşu, hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi olmasındandır. Regaip Kandili hakkında Peygamberimizden bazı tavsiyeler söz konusudur. Şöyle ki; Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) Recep ayı girdiği zaman, ?Allah´ım, Recep ve Şaban´ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan´a kavuştur ve onu da bize mübarek eyle.´ diye dua etmiştir. Sevgili Peygamberimizin bu aylara girildiğince yaptığı gibi bizler de Rabbimize dua etmeli ve bu manevi iklimden mahrum kalmamalıyız. Üç ayların ve Regaip Kandili´nin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim? şeklinde konuştu. 

Açıklamasının ardından bugün vaaz verilecek camiler hakkında da bilgi verdi. Program yapılacak camiiler ise şöyle:

Hunat Camii´nde akşam namazı sonrası İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven; Cami-i Kebir, akşam namazı sonrası, Melikgazi Müftüsü Musa Dolar, Organize Sanayi Camii, akşam namazı sonrası, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan; Üniversite Camii, akşam namazı sonrası, İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: GÜVEN ETMELİYİZ