GURURLA KUTLUYORUZ

19.05.2016 09:51:10

Atatürk´ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun´a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin ve 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın önemini vurgulamak amacıyla Kayseri´de de açıklamalar yapıldı.

 

19 Mayıs 1919 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,  9. Ordu müfettişi olarak, Kurtuluş Savaşı´nı başlatmak üzere, güvendiği arkadaşları ile birlikte Samsun´a çıkarak Milli Mücadele´yi başlattı. Kayseri´de bu anlamlı günün 97. Yıldönümü itibariyle Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve çeşitli STK başkanları açıklama yaptı.

Vali Orhan Düzgün mesajında ?Anadolu´nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun´a çıkışı, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun başlangıcı olduğu gibi, milletimiz ve ülkemiz için geleceğe doğru atılan önemli bir adımdır? ifadesinde bulundu.

Vali Orhan Düzgün, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?Yüce Milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz 19 Mayıs; tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansımasıdır. 19 Mayıs 1919´da Samsun ufuklarında ateşlenen hürriyet ve istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, 23 Nisan 1920´de milli iradenin hâkimiyetine, 29 Ekim 1923´te de Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna imkân hazırlamıştır. Kurtuluş Savaşının ardından kurulan Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetlemelidir. Bilgi toplumunun gereklerini birleştiren ve Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Gençliği, Türkiye´nin uygarlık yolunda ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan ve millet uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e, bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunar, gençlerimize ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için yapmış oldukları çalışmalarda üstün başarılar dilerim.?

?Gücünü milletten alan her mücadele başarıya ulaşır?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 19 Mayıs vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle andığını belirtti ve milletimizin Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutladı. Atatürk´ün Samsun´a çıkarak ülkenin içinde bulunduğu tehditlerden ancak ve ancak milletin birlik ve beraberliği ile kurtulabileceğini gösterdiğini vurgulayan Başkan Çelik, "Gücünü milletten alan her mücadele başarıya ulaşır. Bu 97 yıl önce de böyle olmuştur, bugün de böyle olmaktadır, yarın da böyle olacaktır. Türk milleti bir ve beraber olduğunda her türlü mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bağımsızlığımız söz konusu olduğunda gösterdiğimiz azim ve kararlılık, karşısındaki her gücü dize getirecek güç ve kuvvettedir. Tarihimiz bir ve beraberliğimizin zaferlerle süslendiği altın sayfalarla doludur. Bugün ve yarın da ihtiyacımız olan tek şey milli mücadele ruhunu kaybetmemektir" dedi.

 

Kayseri AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında ?19 Mayıs 1919 da Samsunda başlayan bağımsızlık hareketi Türk milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır" ifadesinde bulundu.

Özden, mesajını şu şekilde sürdürdü: "Türk gençliği kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. "Geleceği Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerimizin atacakları doğru ve kararlı adımlarıyla Türkiye´yi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz" bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor tüm gençlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum."

 

?Gençlere düşen görev çok çalışmak ve üretmektir?

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, ?19 Mayıs 1919´ da Samsun ufuklarında ateşlenen hürriyet ve istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara´ya uzanan demokratik atılım çizgisiyle 23 Nisan 1920´de milli iradenin hâkimiyetine, 29 Ekim 1923´te de Cumhuriyetin tesisine imkân hazırlamıştır? diye konuştu.

O günlerde yedi düvele karşı verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti´nin, Gazi Mustafa Kemal tarafından gençlere emanet edildiğini hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, ?Atatürk, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini bu vesile ile vurgulamıştır. Gençlerimize düşen büyük görev, 97 yıl önce yaşanan günlerin bir benzerinin yaşandığı günümüzde milletin ve devletin yayında yer almak, daha çok çalışmak ve üretmektir? ifadelerini kullandı.

 

 

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: ?19 Mayıs 1919 tarihinde yüce Atatürk´ün önderliğinde Samsun´dan başlayan bağımsızlık hareketi sonucunda Türk Milleti özgürlüğüne ve demokrasiye kavuşmuştur. Ulusumuzun bu onur mücadelesini gelecek nesillere bütün ayrıntılarıyla aktarılmasını sağlamak amacıyla Ulu Önderimiz tarafından 19 Mayıs günü Türk Gençliğine Bayram olarak armağan edilmiştir. İnanıyorum ki, fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Türkiye´mizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır.Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk´ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.?

 

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, ? Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Türk Milleti´nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 97. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü: "Samsun´dan başlayarak yurdun dört bir köşesine yayılan bu bağımsızlık ateşinin sonucunda düşman işgalinden kurtularak küllerinden yeniden doğan ülkemizin daha istikrarlı, daha dinamik ve daha güçlü adımlarının inşasında gençlerimizi taşıyıcı olarak görmekteyiz. Şüphesiz gençlerini en iyi şekilde yetiştirerek yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Bu yüzden; düşüncelerini özgürce ifade edebilen, eğitimli, kendi dinamiğini fark etmiş, fikri hür, vicdanı hür, yaşadığı zamanın gerekliliklerini doğru okuyup anlayan gençler, dünyada eşi görülmemiş onurlu bir mücadele sonucunda tekrar kazanılmış bu toprakların en büyük mirasçılarıdır.?

 

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında, ?Türk Milletinin en önemli özelliği bağımsızlıktır. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının milletimizin kaderini değiştiren, Anadolu insanının özgürlüğe ne kadar düşkün olduğunu simgeleyen, ulusumuzu aydınlık yarınlara hazırlama noktasında farklı bir yeri olan önemli bir temsili vardır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin vicdanı hür olarak, liyakatiyle, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla kimseye boyun eğmeden, doğru bildiği yolda kimseye minnet etmeden yürüyebilen, milletinin yüklediği sorumluluğu layıkıyla taşıyabilen bireyler olmalarını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, milletimizin ve gençlerimizin bayramını kutluyoruz? dedi.



Anahtar Kelimeler: GURURLA KUTLUYORUZ