GÜNEŞTEN KORUNUN!

1.07.2015 10:14:18

Yaz aylarında güneşin ultraviyole ışınlarından korunmak için kullanılan güneş kremleri için uzmanlardan ciddi uyarı geldi.

 

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde, güneş ışıklarının cildimize faydası olduğu kadar, bir o kadar da zararı olduğu büyük bir gerçek.

Op. Doktor Okan Özgür Özturan, ?Yaz aylarında ultraviyole ışınlarının etkilerine karşı korunmada en etkili yöntemin güneş koruyucu kremlerin kullanılmasıdır? dedi.

Yaz aylarının en önemli faktörü güneş. Güneş cildimizde lekelenmelere, foto yaşlanma dediğimiz güneş ışınlarının getirdiği, derideki yaşlanmanın en büyük sebeplerinden birisi olduğunu ifade eden Özturan,  ? Buna bağlı olarak kanser riski de artıyor. Bu üç önemli faktör dikkat edilmesi gereken hususlar. Cildi sağlıklı olan bayanlar için elbette ki en önemlisi foto yaşlanma. Bunun içinde güneşten muhakkak korunmak lazım. İki türlü korunma şeklimiz var birisi kimyasal diğeri de fiziksel. Fiziksel korunma için en önemli nesne şapka, özelliklede geniş şapkalar kullanmak, gündüz on bir ile akşam beş arasında mümkün olduğunca güneşe çıkmamak gerekir. Bu saatler arasında ultraviyole ışıklarının direk olarak cilde çarpmaması lazım. Kimyasal korunma olarak da en önemlisi güneş kremleri. Piyasada çok değişik ve markalarda güneş kremleri mevcut. Ama bizler 35 faktörlük güneş kremlerini tavsiye ediyoruz. Eğer ciltte yatkınlık var ise 50 yâda 90 faktörlükte önerebiliyoruz. Yatkınlık ne diye sorarsanız yanık geçirmiş hastalar, cilt rengi koyu olan hastalar ve lekelenmeye müsait olan ciltler. Güneş kremlerinde önemli bir noktada kaliteli ürünlerin kullanılması. Pazar geniş olduğu için her marka iyi kötü bir güneş kremi çıkarmaya çalışıyor ancak alerjen ürünler, çeşitli kimyasalların özellikle kansorejen kimyasalların kullanılması sağlığı kazanmak isterken cilt sağlığını kaybetmeye sebep olabiliyor. Kaliteli ve bilindik markalardan şaşılmamasını tavsiye ediyoruz? şeklinde konuştu. 

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: GÜNEŞTEN KORUNUN