GÜL: BENİM İÇİN KONU KAPANMIŞTIR

6.05.2015 09:46:45

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün arasındaki Pensilvanya tartışmalarına, Gül ‘`Benim için konu kapanmıştır` diyerek son noktayı koydu.

 

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le görüşmesiyle ilgili Ben oraya dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın onayıyla gittim” demişti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de O beyanın benimle ilgili kısmı yanlış; ben sonradan öğrendim” düzeltmesini yapmıştı. Davutoğlu`nun bu açıklamaya yanıtı ``Hafızalar yanılabilir tabi...`` şeklinde olmuştu.

Abdullah Gül son olarak bu tartışmalarla ilgili `Benim için bu konu kapanmıştır` dedi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'la birlikte yapımı devam eden Vodafone Arena`yı gezdi. Basın mensuplarının Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fethullah Gülen Hocaefendi'yle görüşmesiyle ilgili ısrarlı sorularına Kapandı o iş” diye cevap veri.

Öte yandan gazete yazarı Fehmi Koru bugünkü köşesine Abdullah Gül`le bu konuda yaptığı görüşmeyi taşıdı. Koru dünkü köşesinde şunları yazdı:

"ZİYARETTEN RAHATSIZ OLMUŞTUM"

Abdullah Gül'ün hoşnutsuzluğu, telefondaki sesine de yansıyordu. Benim de zihnim berrak; ayrıca konu hakkında önceden haberdar edilmediğim için, öğrendiğimde duyduğum ve etrafımla da paylaştığım rahatsızlık yüzünden de unutmam mümkün değil” dedi.

(Haber Merkezi)