GÜL ÜZERİNDEN SERT ATIŞMA!

13.08.2014 11:14:56

Gül'ün Siyasete dönüyorum” açıklaması AKP'de sert tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlerini, Aklı esir alan hırsı gözler önüne seren açıklamalar” şeklinde değerlendiren Vekil Tayyar'a, Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz'un yanıtı

  AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz (21. Dönem Kayseri milletvekili), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarını “sorumsuzluk” olarak nitelendiren Şamil Tayyar’a sert tepki gösterdi. Kapusuz, isim vermeden Tayyar’ı nezakete davet etti, “AK Parti’de şuan milletvekilliği yapmak böyle hadsiz ve nezaketsiz açıklamalar yapma cüretini kimseye vermez. Sayın Abdullah Gül’ün bu hareket için hiçbir zaman ‘Bölen’ olmayacağından bilakis ‘Birleştiren’ olacağından hiç şüphem yoktur. AK Parti hareketinin misyonunu özümseyen herkes bu davada makam, koltuk ve kişisel hırsın söz konusu olmayacağını bilir” dedi.

   Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün, “Görevim bitince kurucusu olduğum partime geri döneceğim” açıklamasından birilerinin rahatsız olduğunu belirten Kapusuz, “Doğrusu bu kesimlerin niye rahatsız olduğunu anlamış değilim. Bu partinin kurucusu olan, AK Parti Hükümeti’nin Başbakanlığını, Bakanlığını yapmış ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet etmiş Abdullah Gül’ün AK Parti’ye dönmesinden daha doğal ne olabilir?” dedi.

   Birilerinin Gül’ün CHP ya da MHP’de siyaset yapacağını mı zannettiğini soran Kapusuz, şöyle devam etti:  “Kişisel olarak ben, Sayın Gül’ün bu açıklamalarını gayet yerinde buluyorum. Sayın Gül’ün bu beyanatları birtakım çevrelerin ‘AK Parti bölünüyor’ spekülasyonlarına karşı güzel bir cevap olmuştur. Bu süreçte parti dışından fitne üretmeye çalışan bazı kesimlere karşı uyanık olmalıyız. Özellikle AK Parti içerisindeki dava arkadaşlarımızın partiye zarar verecek açıklamalardan uzak durması gerekiyor.”

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün dün yaptığı "partime döneceğim" açıklaması sonrasında

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gül`ün sözleri için "aklı esir alan hırsı gözler önüne seren açıklamalar" deyince Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz’un tepkisi gecikmedi..

Kapusuz, Twitter`dan yazdığı mesajlarda, isim vermeden Tayyar`ı işaret etti, "AK Parti`de şu an milletvekilliği yapmak böyle hadsiz ve nezaketsiz açıklamalar yapma cüretini kimse vermez" ifadesini kullandı.

Salih Kapusuz`un Twitter üzerinden 16 mesajla yaptığı açıklamalar şöyle;
1- Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün “Görevim bitince kurucusu olduğum partime geri döneceğim” açıklamasından birileri rahatsız olmuş.
2-Doğrusu bu kesimlerin niye rahatsız olduğunu anlamış değilim.
3-Bu partinin kurucusu olan, AK Parti Hükümetinin Başbakanlığını, Bakanlığını yapmış ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet etmiş Abdullah Gül’ün AK Parti’ye dönmesinden daha doğal ne olabilir?
4- Ne yani birileri Sayın Abdullah Gül’ün CHP yada MHP’de siyaset yapacağını mı zannediyordu! Kişisel olarak ben, Sayın Gül’ün bu açıklamalarını gayet yerinde buluyorum.
5-Sayın Gül’ün bu beyanatları birtakım çevrelerin “AK Parti bölünüyor” spekülasyonlarına karşı güzel bir cevap olmuştur.
6) Bu süreçte parti dışından fitne üretmeye çalışan bazı kesimlere karşı uyanık olmalıyız.
7- Özellikle AK Parti içerisindeki dava arkadaşlarımızın partiye zarar verecek açıklamalardan uzak durması gerekiyor.
8-AK Parti hareketinin ortaya çıkmasında ciddi emek sarf etmiş Abdullah Gül’ün AK Parti’ye döneceğini açıklamasını “Sorumsuzluk” olarak nitelendirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum.
9-Bu partinin kuruluşunda büyük emekleri geçmiş ve her türlü siyasi riski alarak bu davaya hizmet etmiş Sayın Abdullah Gül’ü hedef alan bu gibi açıklamaları fevkalade yanlış buluyorum.
10-Sayın Gül’e “sorumsuz açıklamalar yapıyor” suçlamasını yöneltenleri bu hareketin sembol isimlerine karşı siyasi nezakete davet ediyorum.
11- Ak Parti`de şu an milletvekilliği yapmak böyle hadsiz ve nezaketsiz açıklamalar yapma cüretini kimseye vermez
12-Sayın Abdullah Gül’ün bu hareket için hiçbir zaman “Bölen” olmayacağından bilakis “Birleştiren” olacağından hiç şüphem yoktur.
13-AK Parti hareketinin misyonunu özümseyen herkes bu davada makam, koltuk ve kişisel hırsın söz konusu olmayacağını bilir.
14-Gücünü halktan alan AK Parti,bundan sonra da halkın çizeceği istikamete göre hareket etmeli ve halkta karşılığı olan bir karar vermelidir
15-Dolayısıyla bugüne kadar sürekli istişare mekanizmasını çalıştıran AK Parti bu süreçte de aynı yolu takip etmektedir.
16) Neticede Partimiz ve milletimiz için en doğru karar verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

TAYYAR ANINDA CEVAP VERDİ

Şamil Tayyar ise Twitter üzerinde Kapusuz`un bu açıklamasına aynı sertlikte karşılık verdi. Tayyar, Kapusuz`a, “Gezi/17 Aralık darbe girişiminde başbakanı yalnız bırakanlar ve kirli ittifakın değirmenine su taşıyanlar had bildiremez, hadleri bildirilir. Liderine sahip çıkmayan, statüsü ne olursa olsun AK parti adına ahkâm kesemez. Partileri şahıslar kurar sonra milletin malı olur. Partiler hiç kimsenin babasının çiftliği ve koltuk kaldıracı değildir” karşılığını verdi.

ATIŞMA DEVAM EDİYOR

Salih Kapusuz, Şamil Tayyar`ın "Gezi/17 Aralık darbe girişiminde başbakanı yalnız bırakanlar ve kirli ittifakın değirmenine su taşıyanlar had bildiremez, hadleri bildirilir" tweetine 12 saat sonra şöyle yanıt verdi:

1-Bizim tek gayemiz, bu davayı en ileri noktaya taşımak ve ne görev verilirse verilsin onu dava ahlakımızın gereği olarak layıkıyla yapmaktır.
Bu; dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak
2- 28 Şubatta da,Gezi olayında da, 17 Aralık`da da hiçbir zaman ne liderimizi nede dava arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık ve asla bırakmayız
3- Bu davaya karşı yapılan her saldırıda dik durduk. 17 Aralık’ın ertesinde sabah yaptığımız açıklama hala arşivdedir. 17 Aralık İhanetine ilk ve en sert tepkiyi vermemiz de bu şuurumuzdandır
4-Bu davaya bir saldırı olduğunda; zaman kaybetmeden, hiç çekinmeden, hiçbir şahsi hesap ve denge gözetmeden en ağır tepkiyi veririz
5-17 Aralık günü birileri neredeydi, ne yapıyordu bilmem ama! Ben gün boyunca Ankara ve Konya’da Liderimiz Tayyip Erdoğan’ın yanındaydım ve onunla beraberdim… (Haber merkezi)