GÜL, KAYSERİ MAHALLESİ`Nİ GEZDİ

22.09.2014 10:05:19

3 günlük program çerçevesinde memleketi Kayseri`ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tarihi `Kayseri Mahallesi`ni gezdi.

3 günlük program çerçevesinde memleketi Kayseri`ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tarihi `Kayseri Mahallesi`ni gezdi.

     Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve beraberindekilerle birlikte, restore edilen eski Kayseri evlerini gezen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`den restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alan 11. Cumhurbaşkanı Gül, yıllar öncesinin geleneksel yaşantısının Kayseri Mahallesi`nin yeniden canlandırılmasının önemli bir proje olduğunu söyledi.

     Kayseri Mahallesi`nde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Özhaseki de öncelikle yüz yıllık tarihi evleri restore ettiklerini ardından da eski bir Kayseri Mahallesi`nde olması gereken mahalle bakkalı, fırın, çeşme, hamam vs. gibi unsurları ekleyerek geleneksel bir Kayseri Mahallesi ortamı oluşturduklarını ifade etti.

     Bölgeyi turizme kazandırmak maksadıyla da butik otel, kafeterya ve restoran gibi turistik tesislerinin yapımını da tamamladıklarını belirten Başkan Özhaseki, "Buraya gelen insanlar, yüzyıl öncesinin Kayserisi`nde birkaç saat ya da birkaç gün geçirmenin keyfini yaşayacaklar. Tarihi dokusuyla, mistik havasıyla geleneksel bir Kayseri Mahallesi oluşturduk. Tüm Türkiye için örnek bir restorasyon çalışması oldu" dedi.

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: "DEĞERLİ ARKADAŞIM TAYYİP ERDOĞAN VE AHMET DAVUTOĞLU İLE TÜRKİYE DAHA İLERİYE GİDECEKTİR"

Kayseri’de sivil toplum örgütleri ile kahvaltıda bir araya gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Değerli arkadaşım Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile Türkiye daha ileriye gidecektir" dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bütün Türkiye olarak bundan sevinç duyduk, mutluluk duyduk. Hükümetimizle bütün kuruluşlarla önemli mesailer sarf ettik görevde bulunduğum sürede. Tayyip Bey ve Ahmet Bey’in, komutanlarımızın, müsteşarlarımızın çok titiz çalıştılar. Hepsini tebrik ediyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı durumdan başarılı çıkıp kazasız belasız bütün vatandaşlarımızı Türkiye’ye getirdikleri için” dedi.
Gül, “Görevlerimde daima hemşehrilerimin dualarını, desteğinizi daima arkamda gördüm. Daima sizlerle gurur duydum. Hayırseverliliğin ne olduğunu Kayseri bütün Türkiye’ye gösterdi. Çalışmanın, dürüstlüğün ne olduğunu herkese gösterdiniz. Alimlerin yetiştiği çok değerli iş adamının yetiştiği bir şehir olarak daima Türkiye’de saygı ile algılanan bir il oldu. Bundan dolayı her zaman ben Kayserili olmaktan gurur duydum. Bu şehirden utanılacak bir şey çıkmadı. Ne kadar övünseniz azdır. Şüphesiz ki Türkiye nasıl değişiyorsa Kayseri’de değişiyor” diyerek şu şekilde konuştu:
“İlk partimizi kurarken de Kayseri’ye geldik. Kayseri bize sahip çıkarken demek ki Türkiye’de bize yer var dedik. Türkiye’de köklü reformlar yapıldı. Bütün bunlar Türkiye’yi değiştirdi. İtibarlı bir ülke haline getirdi. Gittiğim her yerde başım dik gittim. Gittiğim her yerde Türk milletini temsil eden kişi olarak herkes benimle görüşmek için sıraya girdi. Dünyanın her tarafında itibar gördüm. Neredeyse her hafta bir devlet başkanını ağırladım. Bu devletimizin itibarı ile ilgili bir şey. İnanıyorum ki Türkiye daha da ileriye gidecektir. Türkiye’nin itibarını yükseltmek için gece gündüz çalışmak lazım. Değerli arkadaşım Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile Türkiye daha ileriye gidecektir” diye konuştu.

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: “İLK GÜNDEN İTİBAREN KİMSEYE ZARAR VERMEDEN REHİNELERİMİZİ KURTARMAYI DÜŞÜNDÜK”
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişinin serbest bırakılması konusunda, “İlk günden itibaren kimseye zarar vermeden rehinelerimizi kurtarmayı düşündük” dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Uzun süredir Irak’ta, Musul’da başta Başkonsolosumuz olmak üzere, çalışma arkadaşları ve birçok güvenlik mensubu uzun süre rehin alınmış ve maalesef orada tutulmaktaydı. İlk günden itibaren hepimizi tedirgin eden, ilk günden itibaren yaptığımız toplantılarda bu işi nasıl tereyağından kıl çeker gibi yaparız ve kimseye zarar vermeden bütün rehinelerimizi görevlilerimizi kurtarırız diye düşündük” ifadelerini kullandı.
Gül, titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “Yapılan çalışmalar neticesinde sabır göstermek gerekti. Aynı zamanda titiz çalışmak gerekliydi. Bugün büyük bir memnuniyetle ve sevinçle görüyoruz ki 49 vatandaşımız başta Başkonsolosumuz olmak üzere hepsi serbest oldu ve hepsi Türkiye’ye getirildi. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanını, Sayın Başbakanı, Genelkurmay Başkanını, İstihbarat Teşkilatı Başkanımızı başından beri çok titiz ve çok dikkatli çalışmalarından dolayı hepsini tebrik ediyorum. Ayrıca bu zor süreçte aileleri çok büyük bir metanet gösterdi. Dışişleri Bakanlığımız aileleri hiç yalnız bırakmadı. Bu işler yapılırken sürecin hassasiyeti dikkate alınarak gayet olgun yapıldı bu faaliyetler. O zaman şöyle bir çelişki içerisinde kalındı, bunlar açıklansa oradaki rehineler için zorluk olacak ama anlatılmasa da takip edenler vatandaşlarımız, birçok kaygı duyanların, ‘Acaba ne yapıyorlar?’ sorularını cevaplandırmış olmamak. Bu iki çelişki içinde kaldık ama doğru olan yapıldı. Bu faaliyetler çok dikkatli ve kararlı bir şekilde yürütüldü. Bu gün Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Başbakanın yaptığı açıklamalarla ortaya çıktı. Hepimizi gerçekten büyük bir sevincin içine sokan gelişme ile karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

 

 

 

 

ABDULLAH GÜL AGÜ’YÜ ZİYARET ETTİ
Kayseri’de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi’ni (AGÜ) ziyaret etti.
Memleketi Kayseri’de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretleri kapsamında ismini taşıyan AGÜ’yü ziyaret etti. Üniversitenin Sümer Kampüsü`nü ziyaret eden Gül, incelemelerde bulundu. Abdullah Gül burada öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gül’e; TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu eşlik etti.

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, ADINI TAŞIYAN MÜZEDE İNCELEMELERDE BULUNDU
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri ziyareti kapsamında, yapımı devam eden Abdullah Gül Müzesi`nde incelemelerde bulunarak Anadolu Harikalar Diyarı`nı gezdi.
Önceki gün Kayseri`ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, inşaat halinde bulunan ve yapımı devam eden Abdullah Gül müzesinde incelemelerde bulundu. Gül, incelemelerinin ardından inşaat alanında çalışan işçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Anadolu Harikalar Diyarı`na giden Gül, önce buz pateniyle kayak yapan vatandaşları izledi. Daha sonra hayvanat bahçesini gezen Gül, sevenleri ile fotoğraf çektirdi.

"KAYSERİ`DEN UTANILACAK HİÇBİR ŞEY ÇIKMADI"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediyesi`nin onuruna verdiği kahvaltıda Kayseri`nin Türkiye`de daima saygıyla anılan bir il olduğunu ve Kayserili olmaktan gurur duyduğunu belirtti ve "Bu şehirden utanılacak hiçbir şey çıkmadı" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında "art niyetli insanların ayrılıkçı senaryolarına verdiğiniz cevapla, kardeşlik hukuku ve dava ahlakının ne olduğunu gösterdiniz" diye konuştu.

   Büyükşehir Belediyesi tarafından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verilen kahvaltı, Kayseri`nin sivil toplum kuruluşları yöneticilerini bir araya getirdi. Geniş bir davetli topluluğunun katıldığı kahvaltıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 2000`li yılların Kayseri açısından atılım yılı olduğunu belirterek, bir çok projenin Abdullah Gül`ün gerek Başbakanlık, gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde start aldığını söyledi.

      Cumhurbaşkanı Gül`den sürekli destek bulduklarını belirten Başkan Özhaseki şöyle konuştu: "Daraldığımızda hep geldik kapınızı çaldık. Güler yüzünüzü asla eksik etmediniz. Her geldiğimizde desteğinizi alarak döndük. İlk doğalgaz ihalesinin yapılması, raylı sistem projelerinin ortaya çıkması, Yamula Barajı`nın sıkıntılarının çözülmesi, Erciyes Projesi, spor komplekslerinin yapımı, vakıf ve devlet üniversitelerinin kurulması gibi birçok önemli proje ve yatırımda bizlere yardımcı oldunuz. Kayseri`de burada sayamayacağımız kadar çok emeğiniz var. Bunlardan dolayı bir kez daha şehrimiz adına teşekkür ediyorum."

      Abdullah Gül`ün Kayseri ve Türkiye`ye çok önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Abdullah Gül ismi bu şehir yaşadıkça hayırla anılacak, şükranla yad edilecektir. Bizim bunları söylememiz bir vefa borcudur. Sizin, ülkemizi ve şehrimizi ne kadar çok sevdiğinizi biliyoruz. Allah sizlerde razı olsun. Çankaya`yı çatık kaşlı bir zat olmaktan çıkarıp, gülen, tebessüm eden, dokunan, tutan bir zat olmasını sağlamanız bizleri mutlu etmiştir" dedi.

    Sözlerinin sonunda Abdullah Gül ile ilgili yazılan senaryolara da değinen Başkan Özhaseki, "Art niyetli insanların ayrılıkçı senaryolarına bu gelişinizde yaptığınız konuşmalarla son verdiniz. Kardeşlik hukukunun ne olduğunu, dava ahlakının her şeyden daha önemli olduğunu hatırlatmış oldunuz. Tüm yaptıklarınızdan, şehrimize olan ilginizden dolayı şükranlarımız sunuyorum" diye konuştu

   11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuşmasına Başkan Özhaseki`nin sözlerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Kayseri`nin ve Kayserilinin özelliklerinden bahsederek "Sizlerle her zaman gurur duydum" diye konuşan Abdullah Gül, devlet görevinde hemşehrilerinin dualarını ve desteğini daima arkasında bulduğunu söyledi. Hayırseverliğin, çalışmanın, azmin, dürüstlüğün ne olduğunu Kayseri`nin herkese gösterdiğini vurgulayan Abdullah Gül, "Kayseri, Türkiye`de daima takdirle karşılanan, saygıyla anılan bir il oldu. Bu şehirden utanılacak hiçbir şey çıkmadı. Kayserili olmaktan her zaman gurur duydum" dedi. Abdullah Gül sözlerinin sonunda verdikleri destekten dolayı tüm Kayserililerden haklarını helal etmelerini istedi.