GÜL, DERS VERDi

19.10.2014 09:12:23

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün memleketi Kayseri'de Fen Lisesi'nin temel atma töreninde konuşurken, Türkiye'nin birinci önceliği eğitimdir” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Abdullah Gül Üniversitesi Vakfı (AGÜV) tarafından yaptırılan Fen Lisesi’nin temel atma töreninde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’nin birinci önceliği eğitimdir” dedi.
AGÜ Mimarsinan Kampüsü içerisinde düzenlenen temel atma törenine; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel ve davetliler katıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Öncelikle böylesine bir hayırlı işle himayelerinde devam ettiren Cumhurbaşkanımızı bu bileşkedeki bölgenin ve Türkiye’de gelişmelere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye’de yatırımlar devam ediyor ama en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu tesisleri Türkiye’nin geleceğini planlayan yatırımlar olacaktır. Son 12 yılda özellikle şehirlerimizde 200’e yakın üniversitenin kurulmuş olması ve 4 üniversitenin Kayseri’de kurulmuş olması önemlidir. Hayırseverlerimizi yalnızca kamu bütçesi ile değil kendi bütçelerine koydukları yapıdır. Türkiye’nin siyasi istikrarını bozmaya çalışanlar olabilir. Okulları yakmaya çalışanlar olabilir ama bizler devam edeceğiz. Bu bütçedeki birinci alan eğitime ayrılan alan oldu. Eğitim ön plana alındı” dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, “Bugünkü faaliyetlerimiz hep eğitim ile ilgilidir. Her şeyden önce bütün bu hizmetlerin ortaya çıkmasında hükümetimizin, belediye başkanlarımızın ve yerel yöneticilerimizin büyük gayretleri oldu. İleride kampüsü buraya taşınacak ve Türkiye’nin güzel değerleri arasında olan üniversitenin kurulması çok anlamlı olacaktır. Bunun gerçekleştirilmesi TOBB ve üniversite vakfı ile gerçekleşiyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu TOBB’un ilk okul yapmaları değil. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Burada isimleri hep yaşayacaktır. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Türkiye bunu bilinci içerisindedir. 2003 yılı bütçesi ilk defa Türkiye’de eğitim harcamaları bütçede en büyük payı almaya başlamıştır ve giderek artmıştır. Eğitimin çok ana unsurda orta öğretimdedir. Bu okul aynı zamanda üniversiteyi de çok destekleyecektir. Sadece öğrenci açısından değil, görevlilerin de buraya gelmelerin de çok büyük bir cazibe oluşturacaktır. Bundan dolayı okulu çok destekliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Fen Lisesi’nin temeli atıldı.

 GÜL, AGÜ’NÜN AKADEMİK YIL AÇILIŞINA KATILDI
- 11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:  “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ EĞİTİMİN KALİTESİNİN YÜKSELMESİ İLE İLGİLİDİR”
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) 2014-2015 akademik yıl açılış törenine katıldı.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ismini taşıyan AGÜ’nün 2014-2015 akademik yıl açılış törenine katıldı.Törende konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Abdullah Gül Üniversitesi Kayseri’de kurulan 2’inci devlet üniversitesidir. Aynı zamanda güçlü vakfı sayesinde Türkiye’de ilk defa vakıf destekli devlet üniversitesi modelini hayata geçiren bir kurum olarak, üniversite sistemimize yeni bir seçenek sunmaktadır” dedi.
Törene katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise, “Bu başarı bizler için yeterli değil. Daha yürüyecek yolumuz var. 2050 yılına kadar 1 milyon 250 bin öğrencimiz 18 yaşına girecek ve bizden eğitim talep edecek. Bu sayı 1 milyon olarak sürecek. Bu bizim önümüzde büyük bir mesele olarak duruyor. Yaklaşık 800 bin öğrencimiz mezun oldu. Zorunlu eğitimle beraber 1 milyon 200 bin öğrencimiz üniversite kapısına gelecek. Bu niteliksel başarıyı kaliteleştirmemiz gerekiyor. Öğrencisi hazır olan bu sistem için akademisyen yetiştirmemiz lazım. Önümüzde ki 100 yılda bu nitelikli akademik sistem olacaktır. Dünyada bizim ligimizde oynayan ülkeler bizim 2-3 katımız doktora veriyorlar. Devlet yöneticileri olarak en önemli vazifemiz Türkiye’nin çağdaş dünyada yarışabilecek düzeye çıkarmak olacağına inanıyorum. AGÜ oldukça bir anlam yer işgal ediyor. Bugünü dünyasında topluma hizmet diye bir kavram ve AGÜ kuruluşunun ilk yıllarında bunu gerçekleştirmiş bir üniversitemizdir. AGÜ Türkiye’de yeni bir modelin başlangıcıdır. Yarı devlet ve yarı vakıf olarak başarılı bir üniversite. AGÜ’nün yolunun açık olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, güzel işler yaptıklarını söyleyerek, “Bugün aslında sabahtan beri güzel işler yapıyoruz. Hep eğitim ile ilgili. Sadece şehrin çocuklarına değil, aynı zamanda üniversitenin personeline de fayda sağlaması açısından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün üniversitenin geldiği noktayı görmek hepimize ayrı bir heyecan veriyor. Üniversite kurulurken ortaya koyduğumuz vizyon ve misyonu gerçekleştiriyoruz. Önemli olan iyi bir üniversitenin Kayseri’ye ve Türkiye’ye kazandırılmasıdır. Bundan dolayı üniversitenin destekleme vakfına bütün değerleri üyelerine teşekkür ederim. Türkiye’nin en büyük meselesi eğitimdir. Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde en çok konuştuğum alanlardan birisi bu oldu. Neredeyse bütün üniversitelerimiz yakından takip ettim. Türkiye’nin geleceği eğitimin kalitesinin yükselmesi ile ilgilidir. Her seviyede eğitim de üniversitelerin yeri ayrıdır. Kısa zamanda AGÜ’nün çok iyi bir yere gelmesi olağan büstü bir başarıdır. Bu başarı başka bir sorumluluk getirmektedir. Bunun devam ettirme sorumluluğudur. Türkiye’nin önündeki en büyük mesele 100’üncü yıl için koyduğumuz hedeflere ulaşmaktır” ifadelerini kullandı.
Gül daha sonra kendi fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisini gezdi.

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: “BAŞTA HÜKÜMETİMİZE DESTEK VERMEMİZ VE EL BİRLİĞİ İÇERİSİNDE TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE KOYDUĞU HEDEFLERE ULAŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin geleceği için el birliği içinde çalışılması gerektiğini söyleyerek, “Türkiye`nin yönetiminden sorumlu olan hükümetimiz başta olmak üzere herkese destek vermek ve el birliği içerisinde Türkiye’nin önüne koyduğu hedeflere ulaşmak da ayrı bir sorumluluktur diye düşünüyorum” dedi.
İsmini taşıyan AGÜ’nün 2014-2015 akademik yıl açılış törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , “Dünya da neredeyse soğuk savaş dönemine girmiştir. Yukarıda Ukrayna ve Rusya’nın ciddi problemler vardır. Irak ve Suriye meseleleri bizi yakından etkilemektedir. Ayrıca Afganistan`daki istikrarsızlığın Pakistan`ın ne kadar etkilediğini düşünürsek bizim de çok dikkat etmemiz lazım. Dünya ekonomisinin, Avrupa’nın durgunluk içerisine girmek üzere olduğunun da işaretleri ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla tüm bunların ortasında olan bir Türkiye olarak bizim çok daha dikkatli bir şekilde, dayanışma içerisinde, çekişmelerden uzak, iç içe hareket etmemizin çok daha iyi olduğuna inanıyorum. Onun için Türkiye`nin güçlü demokrasisi, güçlü bir hukuk devleti ve dayanışma içerisinde milli ve ulusal değerler söz konusu olduğunda büyük bir dayanışmayı hep beraber gösterebilme becerisi göstermek gerekir. Ben bütün yetkililere, başta tabii ki Türkiye`nin yönetiminden sorumlu olan hükümetimiz olmak üzere herkese destek vermek ve el birliği içerisinde Türkiye’nin önüne koyduğu hedeflere ulaşmak da ayrı bir sorumluluktur diye düşünüyorum” dedi.

BAKAN YILDIZ ÇEKTİ, GÜL POZ VERDİ
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri programında bir öğrencinin, "Fotoğraf çektirelim" demesi üzerine öğrenci Gül poz verdi, Bakan Yıldız fotoğraf çekti.
Bir dizi ziyaret için Kayseri’de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki açılış programında renkli görüntüler ortaya çıktı. Gül, birlikte fotoğraf çektirmek isteyen bir öğrencinin ricasını kırmayıp selfie çekti. Fotoğrafın kötü çıkması üzerine devreye giren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, cep telefonunu alarak fotoğrafı çekti.

 

 

 

 

  

 

 


- 11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:  “BUGÜN DİN ALİMLERİNİN ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE YETİŞMELERİ EN BÜYÜK ÖNCELİKLERİMİZDENDİR”
Erciyes Üniversitesi Mehmet Bayraktar İlahiyat Fakültesi binalarının onarım ve restorasyon açılış törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bugün din alimlerinin çok iyi bir şekilde yetişmeleri en büyük önceliklerimizden biridir” dedi.
Erciyes Üniversitesinde düzenlenen açılış törenine; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğrenciler, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bugün İlahiyat Fakültesinin yenilemenin vesilesiyle bu toplantıda bulunuyoruz. Kayseri hem pozitif ilimlerde hem de dini ilimlerde tarihi olan bir il. Son yıllarda bu daha çok biliniyor. Erciyes Üniversitesi 35 yıl önce kuruldu. Erciyes Üniversitesi`nin temeli atıldığında lise öğrencisiydim. Erciyes Üniversitesi artık dünyada kendini kanıtlamış değerli bir üniversitemiz oldu. Bundan dolayı hep gurur duydum. Erciyes Üniversitemizin bu hale gelmesinde bir yanda devletimizin diğer yandan Kayserili hayırseverlerimizin katkısı oldu. Bu binanın yapılmasında emeği geçen hayırseverimize emeğinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gül ayrıca, “Bugün birçok değerli hocalarımızın, saygı duyulan birçok din alimlerinin Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü`nde eğitim gördüğünü biliriz. Bütün ilimlerde fakültelerde yarışmak önemlidir. Bugün din alimlerinin çok iyi yetişmeleri çok büyük önceliklerimizden biridir. O yüzden sadece mezun vermeyeceksiniz. Mezun verdiğiniz öğrenciler aynı zamanda herkesin dikkatle dinlediği insanlar olacaktır. Dolayısıyla sorumluluğunuz büyüktür” şeklinde konuştu.