GÖZYAŞLARI SEL OLDU!

8.05.2015 10:33:19

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın ölüm yıldönümünde devrim şehitlerini düzenledikleri programla andı. Katılımın az olduğu gecede İl Başkanı Mustafa ayan ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlediği Demokrasi Gecesi'nde, bugüne kadar devrim adına şehit olan insanları andı. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın ölüm yıldönümünde düzenlenen gecede, Kubilay Üsteğmen'den, Kayseri devrim şehitlerine, Gezi direnişinde hayatını kaybeden insanlardan 70'li yıllarda hayatını kaybeden insanlara, katledilen gazeteci ve yazarlara kadar geniş kapsamlı bir anma gecesi düzenledi. Katılımın az olduğu geceye, İl Başkanı Mustafa Ayan, milletvekili adayları, aday adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Milletvekili adaylarından Mustafa Utku Sarı ile Tülin Temel'in geceye katılmaması dikkat çekti. Milletvekili Adayı Nahide Sevgi Yalçın ise geceye üzerinde yeşil bir parka ile katıldı.

 

Denizlerin idamına onay veren vekilleri kınıyorum”

Anma programının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mustafa Ayan duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmakta zorluk çeken ve sık sık sloganlarla konuşması bölünen Ayan, Bugün sözün bittiği yerdeyiz. Siyasi görüşü, dini, dili, ırkı her neyse yaşama hakkına sahip olamıyorsa, onu yaşatamıyorsanız, onu insan gibi onuruyla, şerefiyle Allah'ın verdiği ömrü tamamlaması için yönetenler olarak fırsat veremiyorsanız. Yazıklar olsun, yuh olsun. 925 yıl oldu Cumhuriyetimiz kurulalı. 92 yıldan beri bu ülkeyi, kuran düşünceyi taşıyan insanlar günümüze kadar katledilmeye devam ediyor. Artık yaşını başını almış olanları bıraktık, 15 yaşındaki Berkin'i öldürmeye başladık. Yazıklar olsun size. Bugün 6 Mayıs. 1972 yılının 6 Mayısı'nın sabahında Ulucanlar'da katledildi gencecik insanlar. 43 yıl oldu. CHP il Başkanı olarak Denizlerin idamı için Meclis'te el kaldıran Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerini kınıyorum. Yazıklar olsun onlara! Gencecik 3 tane yiğit, Atatürk'ünün peşinde, aldatılmış yoksul halkının peşindeki gençlerin idam edilmesi için onay veriyorsun. Yazıklar olsun, kınıyorum sizi” dedi.

 

Milletvekili adayları, her devrim hareketinde yer alın”

Ayan, katılımın az olduğunu ifade ederek, milletvekilli adaylarından bir ricada bulundu. Ayan konuşmasını şu şekle sürdürdü:

Kayseri gibi zor bir bölgede politika yapmaya çalışıyoruz. Bakın hepimiz bir avucuz. İnancı direnci olan bir avucuz. Birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Halkın bizden beklentilerine onların anlayacağı gibi cevap vermek zorundayız. Aksi halde bu ölümler sonuna kadar devam edecek. Buradaki milletvekili arkadaşlarımız meclise girecekler. Onlardan isteğim orada her devrimci hareketin içerisinde bulunsunlar.”

Mustafa Ayan konuşmasında Deniz Gezmiş'in darağacına giderken yazdığı son mektubu okudu. Ardından da Aşk olsun sana çocuk şiirini katılımcılarla paylaştı. Mustafa ayan konuşmasını tamamladığında vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Gözyaşları sel oldu”

 

Mustafa Ayan'ın konuşmasının ardından CHP milletvekili adayları sahneye davet edildi, vatandaşları selamladı. Ardından program tiyatral gösteri ile devam etti. Tiyatral gösteri de Deniz Gezmiş, Yusuf inan, Hüseyin aslan, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin elvan canlandırıldı. Bu esnada salonda duygu seli yaşandı. İl Başkanı Mustafa ayan ve vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Ardından Fulya Koç adlı şarkıcı en güzel devrim şarkılarını seslendirdi.

(Haber: Dilek Bolat)



Anahtar Kelimeler: GÖZYAŞLARI SEL OLDU!