GÖZALTI VE YAKALAMA

12.11.2015 10:04:31

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan´ın, İl binasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret ettiği gerekçesiyle savcılık soruşturma başlattı. 10 Kasım törenlerinde 2 polis memuru gelerek hakkında açılan s

 

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan 1 Kasım seçimleri öncesi yaptığı bir basın toplantısı sırasında kullandığı, ?Allah bu milleti yezit ten kurtarsın? cümlesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıktı.

Geçtiğimiz ay içerisinde CHP İl binasında gündem değerlendirmesi için basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ayan konuşmasının sonunda, ? Allah bu milleti başımızdaki beladan kurtarsın. Allah bu milleti yezitten kurtarsın muharrem ayı kurtuluş ayıdır? dedi.

Önce ki gün hakkında yakalama ve göz altı talebi çıktığını emniyete giderek ifade verdiğini belirten Ayan, ?Muharrem ayı içerisinde yapmış olduğum basın toplantısında yurdumuz ve milletimiz için yapmış olduğumuz bu hayır duamız mahkemelik oldu. Bir gazetenin bu dua Cumhurbaşkanına hakarettir diyerek haber yapması sonucu yakalama ve göz altı talebi ile ifade verdim. Bu konuşmada ve duada Cumhurbaşkanı´nın ve hiç bir şahsın ismi kesinlikle geçmemiştir. Kamera kayıtlarında sabittir? ifadelerine yer verdi.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: GÖZALTI YAKALAMA