GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

5.09.2015 10:30:44

Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında yürütülen Şehirler ve Kültürler projesi için Bursa´dan gelen 37 öğrenci Alparslan Mahallesinde bulunan Down Cafe´de gönüllerince eğlendi.

 

Bursa Gençlik lideri Âdem Yıldız amaçlarının turistik faaliyetlerden ziyade sosyal projeler olduğunu belirterek, ?Gençlik ve Spor Bakanlığımız yıl içerisinde genellikle yazın bu tür etkinlikler yapıyor. Bizim yaptığımız programlar sadece seyahat değil. Biz yıl içerisinde sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak içinde kurslar açıyoruz. Bakanlık bu kurslardan bütün çocukların faydalanması için geniş bir bütçe ayırıyor. Kurslarımızda çocukların okullarda gördüğü dersleri vermiyoruz.

/resimler/2015-9/5/1032167205586.jpg

 

Amacımız daha çok sosyal yönlerini geliştirmek olduğu için gitar, keman, tiyatro, halk oyunları, işaret dili gibi kurslarımız var. Gençlerimize kendi şehrimizde olsun, başka illerde olsun geziler düzenliyoruz. Türkiye´de yaklaşık 194 tane gençlik merkezimiz var. 800 civarında da lider arkadaşlarımız var ve tamamen bu maksatla çalışıyoruz. İşimizin karşılığını elbette alıyoruz lakin birçoğunu da gönüllü olarak yapıyoruz. Çocuklara hayatta sadece kendilerinin olmadığını, hayatı paylaşa bilmeyi öğretiyoruz. Bu mekânı seçmemizin nedeni de bu aslında birazda. Bizimle Kayseri´yi gezmek için gelen öğrencilerimizin insanların hayata her koşulda tutunabileceğini göstermek için Down Cafe´yi seçtik. Arkadaşlarımızın bu dünyada her türlü zorluğa rağmen hayatla mücadele eden arkadaşlarımızı görmeleri için? şeklinde konuştu.

/resimler/2015-9/5/1032347049731.jpg

El yapımı fincanlarda kahve içmenin tadının bir başka olduğunu söyleyen Âdem Yıldız, ?Arkadaşlarımızın hayata tutunup her zorluğun üstesinden gelmesini istiyoruz? dedi.

/resimler/2015-9/5/1032535526235.jpg

Bursa´dan gelen 37 öğrenci ve Down Cafe´de çalışan Soner Kaya, Gülhanım Çankaya, İbrahim Kansu canlı müzik eşliğinde bol bol oynayıp hep birlikte eğlendiler.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER