GÖNÜL COĞRAFYASINA BÜYÜKŞEHİR TURU

18.08.2015 15:24:19

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Balkanlar´da Osmanlı İmparatorluğu´nun ayak izlerinin bulunduğu ülkelere yönelik bir kültür gezisi düzenlediklerini söyledi. Başkan Çelik, Kayseri´deki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin


Gönüllü Kültür Teşekkülleri Sözcüsü ve Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Ziyarette yaptığı tüm hizmetlerden dolayı Başkan Çelik´e teşekkür eden Ahmet Taş, "Elinize kolunuza sağlık. Allah kolaylık versin. Kayseri´de yapılan kültür yatırımları, kültür faaliyetlerine belediyemizin verdiği destek, ilçelere yapılan yatırımlar, tarihi eserlerin gün ışığına çıkarılması gibi çalışmalar bizleri çok memnun ediyor. Bunlar için sivil kuruluşlar adına teşekkür ediyoruz. Belediyemizin toplum yararına olan her hizmetinin yanında olmaya, bize düşen bir destek varsa o desteği vermeye hazırız. Ayrıca ata yadigarı topraklarla irtibatımızı sağlayacak olan Balkanlar´a yönelik gezi için de teşekkür ediyoruz" dedi.
Sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşların yapmış oldukları çalışmaları çok önemsediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de gönüllü kültür teşekkülleri ile sürekli bir arada olmayı arzu ettiklerini ve projelerini desteklediklerini söyledi. Balkan ülkelerine yönelik gezi hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, "Osmanlı´nın Balkanlar´daki ayak izleri diyebileceğimiz bölgelere bir tur düzenledik. Bu geziye hem kültür teşekkülleri hem de Ticaret Odası, Sanayi Odası gibi odalarımızdan temsilciler katılacak. Bilindiği üzere Bosna Hersek´in Mostar şehri bizim kardeş şehrimiz. Bu gezimiz sadece Bosna´yı değil Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova´yı da kapsayacak. 40 kişilik bir kafile ile yapılacak olan kültürel gezinin çok verimli geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.