GÖNLÜ ERCİYES KADAR YÜCE BİR İNSANDI

22.03.2017 14:40:44

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin ve ülkemizin yetiştirdiği en büyük hayırseverlerden Kadir Has´ın ölümünün onuncu yıldönümünde bir açıklama yaptı. Kadir Has´ın örnek bir kişilik olduğunu ifade eden Başkan Çelik, bugün milyonlarca ins


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 10 yıl önce kaybettiğimiz Kadir Has´ın geride birbirinden önemli hayır eserleri bıraktığını söyledi. Kadir Has´ın sadece Kayseri´de değil ülkemizin birçok yerinde eserlerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, ?Sevgili Peygamberimiz, ?İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat´ şeklinde buyurmuştur. Dolayısıyla herkesin faydalandığı, devam eden hayırlarıyla Sayın Büyüğümüz Kadir Has´ın da amel defteri kapanmamıştır. Bugün milyonlarca insan bir şekilde O´nun yaptırmış olduğu eserlerden faydalanmaktadır? dedi.
Kadir Has´ın eğitimden kültüre, sağlıktan spora kadar birçok alanda eserler yaptırdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?O ülkesinde ve özellikle memleketi Kayseri´de görmüş olduğu her eksikliğin giderilmesi için gayret gösteren örnek bir hayırseverdi. 1995 yılında sarf ettiği ?Biz buraya, yaptığımız bağışlarla övünmeye değil, doğduğumuz toprakla ödeşmeye geldik´ sözü gönlünün Erciyes kadar yüce olduğunun göstergesidir. Sayın Büyüğümüz Kadir Has, doğduğu toprakla ödeşmeyi başarmış örnek insanlarımızdan birisidir. Bu vesileyle kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Kayseri´ye kazandırdığı maddi ve manevi eserler nedeniyle şehrim adına şükranlarımı sunuyorum (Kurum Haberi)