GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA RENKLENDİ

11.05.2015 10:04:16

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisince Gökyüzü Renklenecek” adı altında 6. Geleneksel Uçurtma ve Bahar Şenliğinin Gesi mesire alanında gerçekleştirildiğini söyledi.

 

1.500 adet uçurtma…

         Bir piknik ve panayır havası içerisinde geçen Uçurtma Şenliğinde, katılımcılar ile birlikte uçurtma uçurarak, sevinçlerine ortak olan ve gerek çocuklar gerekse veliler ile uzun uzun sohbet eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ”Bahar geldi. Baharın bu ilk günlerinde Uçurtma Şenliği düzenlendi. Çocuk Meclisince düzenlenen yarışmaya hemşehrilerimiz ve özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bu yarışmaya ilgi gösteren tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Önemli olanın çocukların kendi çabaları ile bir uçurtma yapmalarıdır.  Ancak belediye olarak uçurtma yapamayanlar için hazır yapılmış 1.000 adet uçurtma dağıttık. Bu etkinlikte çocukların yanı sıra anne ve babalar da uçurtma uçurmada çocukları kadar hevesliydiler ve çocukluk günlerine geri dönmenin mutluluğunu yaşadılar.”dedi.

Anneler günü vesilesiyle

         Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Anneler Günü vesilesiyle orada bulunan annelerin, anneler gününü kutlayıp onlara çiçek vererek Bütün annelerin, Anneler Gününü Kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Yoğurt yeme, sandalye kapmaca,yumurta taşıma ve elma yeme yarışmaları…

         En yükseğe çıkan uçurtma yarışmasında birinciliği elde eden yarışmacı, ödülünü Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr.Yüksel Kahraman'ın elinden aldı . Bisiklet ile ödüllendirilen yarışmacı ve ailesi yarışmayı kazandıkları için büyük sevinç yaşadılar. Öte yandan yoğurt yeme, sandalye kapma ve elma yeme ile un içerisinde para bulma yarışması düzenlendi. Yarışmalarda birinci olanlar bisiklet ile ödüllendirildiler.

Piknik ve uçurtma şenliği

Çocuk Meclisi halk oyunları ekibi tarafından İç Anadolu Bölgesi halk oyunları gösterisi sergilendi. Şenliğe katılanlara ekmek arası döner, ayran, çay, patlamış mısır, elmalı şeker ve pamuk şeker ikram edildi. Kurulan eğlence parkında da çocuklar gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.