“GIDA GÜVENLİĞİ TEMEL BİR HAKTIR”

30.05.2020 14:03:00

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Gıda Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundular.

 CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, gıda güvenliğinin ve güvencesinin önemine dikkat çekerek pandemi sürecinin gıda güvenliğinin temel bir hak olduğu konusunda toplumun duyarlılığını artırdığını söyledi. 

CHP İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, pandemi sürecini ve gelişmeleri değerlendirdiği ziyaretler kapsamında Kayseri Gıda Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek Oda Başkanı Ergül Türkarslan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Gıda mühendislerinin işletmelerde istihdamı zorunlu personel olarak istihdam edildiğine dikkat çeken Oda Başkanı Ergül Türkarslan, bu durumun bazı sakıncaları da beraberinde getirdiğini ifade ederek istihdamı zorunlu personelin ücretlerinin kamu tarafından ödenmesi gerektiğini söyledi. Gıda güvenliği ve güvencesinin önemine dikkat çeken Türkaslan, gıda güvencesinin sağlanamamasının fiyatları da etkilediğine dikkat çekti. CHP İl Başkanı Ümit Özer de Türkiye’nin bir zamanlar kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olduğunu hatırlatarak, yeniden Türkiye’nin kendi kendine yeten bir ülke olması için üretim politikalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da TBMM’de gıda güvenliği konusunu sık sık gündeme getirmeye çalıştığını hatırlatarak GDO’lu ürünlerin halk sağlığı açısından ciddi sorunlar oluşturduğunu belirtti. Pandemi sürecinde gıda güvenliğinin ve güvencesinin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını belirten Arık, devletlerin vatandaşlarına gıda güvenliğini ve gıda güvencesini vermek zorunda olduğunu belirterek, bunun temel bir hak olduğunu ifade etti.



Anahtar Kelimeler: GÜVENLİĞİ TEMEL HAKTIR”