GESi GUZELLESECEK

22.08.2016 09:08:39

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi´nin yenilenmesi için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Bölgesinin Melikgazi için önemli olduğunu çünkü türkülere konu olmuş bu semtin görsel güzellik ve turizm açısından yenilenmesi gerektiğini bu amaç ile Gesi Cumhuriyet Meydan düzenlemesi ile elektrik hatlarının yer altına alınması için proje çalışması yaptıklarını söyledi.
Gesi Bölgesinin hem doğal yapısı, hem bitki örtüsü hem de kendine has evleri ile türkülere konu olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi Bölgesi için yeni bir proje başlattıklarını ve bu proje kapsamında Mahalle Muhtarların önerisi ile Meydan çalışması ile işe başlayacaklarını kaydetti.
Gesi Bağlarına türküsüne yakışır ve Gesi bölgesi ile uyumlu ve trafik akışını rahatlatan bir meydan projesi hazırlanacağını ifade eden başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;
?Gesi şehrimizin kültürel, doğal ve kendine özgün mimarisi ile özel bir yerdir. Bu bölge ham yeni yerleşim alanları ile ayrı bir özellik yaşadığı gibi eski Gesi olarak bilinen yer de korunması, kollanması ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir bölgedir. Bu amaç ile Öncelikle Gesi meydan düzenlemesi yapılarak bu bölgedeki elektrik direkleri ve hatları yer altına alınarak estetik ve görsel güzellik verilecektir. Yapılacak çalışma Gesinin doğasına, doğal yapısına ve çevresine uyumlu olarak yapılacaktır?
Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi Meydan düzenleme çalışması ile yapılacak projelerin Gesi halkı ile paylaşılacağını ve fikirlerinin alınacağını sözlerine ekledi



Anahtar Kelimeler: GESi GUZELLESECEK