GERİ DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ

16.06.2015 09:42:57

Bilinçli toplum önemli? Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geri dönüşümün aslında toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile hem ekonomiye katkı hem de gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma açısından çok önemli

 

Geri dönüşümden ekonomiye katkı?

         Kağıdın ağaçtan üretildiğini ve geri toplanan kağıt atıklarının binlerce ağacın kesilmesine engel olunduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 2000 yılında başlanılan geri dönüşüm çalışmasının eğitim ile işe başlanıldığını, okullarda çocukları, bina görevlilerini, ev hanımlarını bilgilendirerek bugünkü başarının sağlandığını kaydetti.

Geri dönüşümden hammaddeye?

         Haziran ayında kutlanan çevre haftası münasebeti ile Kayseri Meydanı Zeynel Abidin Türbesi´nin bulunduğu alanda geri dönüşüm ve malzemeleri ile bunların sonuçlarını anlatan bir sergi açtıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

?Kayseri sivil toplum kuruluşları ile resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve ortak çalışmayı her zaman önemsemekteyiz. Birlikten güç doğar bu ilke ile her çalışmada konu ile ilgili kuruluşlarla ortak çalışma yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tema, Kayema ve Kocasinan Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak geri dönüşüm ile ilgili olarak Kayseri Meydanı´nda bir gösteri ve sergi açtık. Toplanılan geri dönüşüm maddeleri, toplanıldıktan sonra iş ve işlemler ile elde edilen hammadde ve bunlarla üretilen ürünlerin yer aldığı sergi ile toplumu konu hakkında bilgilendirdik ve bilinçlendirdik. Sergiyi gezen bireyler şimdi geri dönüşümün faydalarını bizzat gördükleri için konuyu ciddiyet ile ele alacaklar ve uygulayacaklardır. Sonuçta kazanan yine çevre, doğa ve gelecek neslimiz olacaktır.?dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: