GEREKEN YAPILACAK

2.03.2016 09:37:29

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Başkan Vekili Oğuz Ortaköylüoğlu ve Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız dün Karpuzatan´da basın toplantısı düzenledi.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir maçına dair açıklamalarda bulundu. Kafkas, ?Özellikle Başakşehir maçında beklediğimizin altında bir performans ortaya koyduk.  Bunun için sorumlusu benim ve özür diliyorum.  Taraftarın tepki göstermesi haklıdır. Çünkü taraftar hep her şeyin iyi olmasını ister. İyi olmadığı zamanda tepki koyar. Buda normaldir ve doğal olarak karşılıyoruz.  12-13 kişi yük biniyor dedim.  Maalesef takımın omurgasında ciddi bir eksiklik oldu. Özellikle Vanderley, Mabialla ve Samba Sow olmayışı bizim gibi takımlarda bazı oyun anlayışlarından sıkıntı yaratıyor.  Bunu da doğal karşılamak lazım.

Burası benim adıma çok önemli bir değerlendirme

Sezon başı sıkıntılarla başladı Kayserispor. Kamp yapamadı.  Bunları bahane olsun diye söylemiyorum.  Bunun altında sığınmak istemiyorum.  Zor bir dönemden geçtik.  Kamp yapamadık, 8 kişi ile başladık, giden oyuncular oldu. Onun yerine de ben kulübe zarar vermeden hem maliyeti uygun hem de iyi oyuncuları bildiğimiz, tanıdığımız ne verim verebileceğini bildiğimiz oyuncuları alma gayreti içersinden olup bir takım oluşturduk ve bugüne kadar geldik.

En büyük destekçimiz Başkanımız...

Burada en büyük desteği Başkanımız Recep Mamur verdi. Çok büyük bir yükün altına girdi. Bende aynı şekilde.  Kendime göre büyük bir risk aldım.  Bunu da şunun için yaptım. Başkan bana telefon açtığında gel dediği zaman hayatım boyunca vefalı olmaya çalıştım. Biz bugün eğer Tolunay Kafkas ismi Türk Futbolunda varsa bunu başta Recep Mamur, Mehmet Özhaseki başkan ve Kayserispor´a borçluyum. Bir telefon açtı ikiletmeden geldim. Kendi adıma da hiçbir tasarruf bugüne kadar olmadı. Başkan ne dediyse de o şekilde devam etti.

Elimden gelenin fazlasını yapıyorum

Kayserispor bana ihtiyaç duyduğu için başkan bana ihtiyaç duyduğu için bugün buraya geldim. Elimden gelenin fazlasını yapma gayretin içersindeyim. Yapmaya da devam edeceğim. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın.   Bu takımın inişleri ve çıkışları oluyor bunu da çok yadırgamamak lazım bu sezon için. Doğal olarak karşılaşamak lazım.  Bunu atlatabilecek güce sahip. Bu kulüp Tolunay Kafkaslı veya Kafkassız ligde kalabilecek gücü var. Şehri var. Şehrin başkanı, gücü ve potansiyeli var. İyi bir yönetimi var.  Her türlü gücü ve imkânı var. Ben elimden geleni yapıyorum.  Fazlasını da yapıyorum.  Çünkü burada asıl olan Kayserispor.  Kayserispor´un çıkarları ve menfaatleri her şeyin üstünde. Gönül ister ki daha iyi transferler yapalım, takımı daha iyi yerlere taşıyalım.  İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar bunu yapmamızı gerektiriyor.

/resimler/2016-3/2/0939151215463.jpg

4 maç kazanarak orta sıralarda olacağız

Mabiala ve Derley´in takıma dönmesiyle Kayserispor´un daha iyi olacağını söyleyen Kafkas, ?Kalecimiz Ahamada, santraforumuz iyi ama yeteri kadar pas alamıyor. Adnan da iyi bir oyuncu, daha iyi oyuncular transfer etmek isterdik ama ekonomik şartlar bunu gerektiriyor. Gençlerbirliği´ni yenmek için her şeyi yapacağız. Bu takım 4 maç kazandığı zaman orta sıralarda yer alacak.

(Haber-Foto Memduh BORAZAN)



Anahtar Kelimeler: GEREKEN YAPILACAK