Genç Makine Bakımcısı Yetiştirme Projesi Bütün Hızıyla Devam Ediyor

3.11.2016 09:52:45

"15 Temmuz sürecinde anladık ki vatanımız, milletimiz için çok çalışmalıyız."

Hizmet-İş Sendikası ve Avrupa Birliği ?Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi´nin bütün hızıyla devam ettiği bildirildi. 
Seyit Burhanettin Endüstri Meslek Lisesinde Proje ekibi, öğrenciler ve Hizmet-İş Sendikası yetkilileriyle gerçekleşen toplantı da projenin 7. Ayına girildiğini ve eğitimlerin bütün hızıyla devam ettiğini söyleyen Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, ?Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi kapsamında eğitimlerimiz sıkıntısız bir şekilde bütün hızıyla devam etmektedir. Projemizin yazımında emeği geçen Metin Tokmak Bey de aramızda. Onların vesilesiyle bugün buradayız? dedi.
Şahıs olarak herkesin ayrı ayrı sorumlulukları olduğunu söyleyen Çelik, ?Öğrencilerimizin kendilerince sorumlulukları var. Öğretmenlerimizin ve bizlerin de kendimizce sorumlulukları var. Sivil Toplum kuruluşu olarak bizler de böyle bir proje ye katkı sağlayarak üzerimize düşün bir sorumluluğu gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz sürecinde anladık ki vatanımız, milletimiz için çok çalışmalıyız. Gayret edip üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde başarmalıyız? dedi.
Sendika olarak yaptıkları faaliyetlerden de bahseden Çelik, ?Geçen hafta 2 bin civarında fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu hafta başında da muhtaç kimseleri belirleyerek odun ve kömür yardımında bulunduk. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz ve her zaman da Allah kısmet ederse devam edeceğiz? dedi.
Gösterdikleri çaba dolayısıyla proje öğretmenlerine teşekkür eden Çelik eğitimlerin verildiği derslikleri gezdikten sonra öğrencilere iş imkânları konusunda da yardımcı olacaklarını söyledi.