"GENÇ KADINLAR ENGELLERİ YIKIYOR"

10.02.2017 09:41:50

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Derneği tarafından kadın girişimcilere yönelik "Genç Kadınlar Engelleri Yıkıyor, İş Hayatına Adım Atıyor" projesi tanıtıldı.

Kayseri Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Şube Başkanı Kemal Erçalık, proje ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Derneği´nin kadın girişimcilere yönelik düzenlemiş olduğu ?Genç Kadınlar Engelleri Yıkıyor İş Hayatına Adım Atıyor´ projesi ile kadınların ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamasını hedeflediklerini belirten Kemal Erçalık; "Projemiz, İçişleri Bakanımız tarafından onaylanarak 2017 yılı içerisinde uygulanmasına karar verilmiştir. Bu projemiz ile kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif yol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları hedeflenmektedir. Bu projeler ile kadınların ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli katkılar sağlayarak potansiyel güç haline getirmek mümkündür. Bu proje kapsamında kadın girişimcilerimizi iş hayatına hazırlamayı amaç edinmiştir. Derneğimizin yaptığı çalışmaları sahiplenerek destekleyen hükümetimize burada yer alan protokolümüz nezdinde teşekkür ediyorum" dedi.
Proje ile KOSGEB´den onaylı girişimcilik eğitimi sertifikası verileceğini dile getiren Bayan Girişimciler Kurulu Başkanı Fatma Yılmaz Duran ise, projenin ana konusuna ve eğitim sürecine " Projemizin ana konusu 18 ile 35 yaş arası bölgemizdeki işsiz bayanların iş hayatına katılımının sağlanmasıdır. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar ile işsiz bayanların tespiti yapılarak toplam 60 bayan derneğimizde 72 saatlik bir eğitime tabii tutularak KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası verilecektir. Proje ortağımız Orta Anadolu Yönetim Danışmanları Derneği de girişimcilerimize ayrıca koçluk eğitimi verecektir. 72 saatlik eğitim müfredatımız şu şekildedir: 34 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi, 16 saat işletmelerde stratejik yönetim eğitimi, 12 saat ticaret uygulamalı eğitim ve 10 saat de işletme koçluğu eğitimi ve hizmeti verilecektir. Proje ile ilgili hedefimiz şudur: Kadın girişimcilerimizin iş kurma esnasında karşılaşabilecekleri engelleri aşmak, bölgemizdeki işsiz olan nitelikli genç bayan girişimcilerimizin iş hayatına kazandırılması, kadınlarımızın çalışma hayatına daha aktif olarak katılımlarını sağlayabilmek. Kadınlarımızın özgüven sorunlarının ortadan kaldırılması ve girişimcilere motive edilerek destek verilmesi ve ayrıca cinsiyete dayalı yol ayrımcılığının önüne geçilmesidir. Derneğimiz bundan önce ve bu projede de olduğu gibi kadınlarımızın ekonomik sosyal ve kültürel alanlarda toplumumuzda daha aktif rol almaları ve üretime katılmaları için birçok çalışma yapmaktadır. Bu çalışmaları başta hükümetimiz olmak üzere kurumlarımızın kuruluşlarımızın yöneticileri çok destek vermektedir.´´ (FOTO-HABER: Türkân Coşkun)