?Geçmişi inkar edemeyiz ki?

17.02.2016 09:27:52

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, "Bekir abinin (Yıldız) buraya çok iyi hizmetleri var. Bize düşen ise bu hizmetleri yenilemek" diye konuştu.

 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2015 yılında yaptıkları çalışmaları, düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı.

Kocasinan Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda sunum yapan Çolakbayrakdar,  ?Gelişimde, Değişimde ve Yenilikte Süreklilik´ sloganıyla, ?Çözüm ve Proje Odaklı Belediyecilik´ anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Meclis salonunda yapılan basın toplantısında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Belediyeler insana hizmet etmek için kurulmuş olan bir kurumdur. Hedefinde insan olan, insanın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan bir kurum. Hedefimizde şehrimizi dünya ölçeğinde bir şehir haline getirmek var. Daha yeşil, daha çevreci, daha modern bir Kayseri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 yılında bu yolda bir çalışma sergiledik. 2016 yılında da bu çalışmalar artarak devam edecek. Gelişimde, değişimde ve yenilikte süreklilik sloganı ile başladığımız çalışmalarımızı çözüm odaklı ve proje odaklı belediyecilik diye iki ana temaya bağladık. Bunlarla birlikte Kocasinan´ı eğitimde, kültürde, sporda ve sağlıkta bir merkez yapmak için çalışıyoruz" dedi.

Çolakbayrakdar ayrıca, "Kadın Gelişim Merkezi 2015 yılında başlayan ve 2016 yılına sarkan çalışmalarımızdan bir tanesi. Rutin programlarımız çerçevesinde yapılan çalışma. Kadın gelişim merkezi tamamen kadınlarımıza hizmet eden bir merkez. Kaba inşaatı tamamlandı. 2015 yılında yüzde 40 oranında tamamlandı. İçeriği ve işleyişi ile ilgili olarak da birimlerimizdeki arkadaşlarımız çalışıyor. İnsanımıza iyi hizmet verecek bir merkez olacak. Semt konaklarımız 8 mahallemizde yapıldı. Birinci etabında Kayabaşı, Beyazşehir ve Boztepe´de yapıldı. Fiziki olarak hepsi tamamlandı. Yeni Mahalle, Yeşil mahalle ve Mevlana Mahallesi´ne de semt konağı yapılacak. Ziya Gökalp ve Mimarsinan Semt Konağımız da var. Mimarsinan Mahallesi´ndeki semt konağının açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız" şeklinde konuştu.

 

 

?Geçmiş ile ilgili çok şeyler konuşabiliriz lakin kimseye bir faydası olmaz?

 

Ahmet Çolakbayrakdar sunum bitiminde gazetecilerin sorduğu soruları cevapladı. O soru ve cevaplar ise şöyleydi:

Soru: Burç Eğitim vakfına verilen arazi 166 binmetre kare. Kocasinan Belediyesi tarafından satışı gerçekleştirildi. Bu arazinin bir daire fiyatına nasıl satıldığını merak ediyorum?  Diğer bir sorum ise Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın şehrimize geldiği daha önce bir düğün merasimi için katıldıkları bir salon mevcut. Bu düğün salonu yaklaşık 5 bin metre kare ve kapalı inşaat alanı olan bir yer. Bu alanın imar ruhsatı mevcut değil, işletme ruhsatı yok, düğün salonu olarak kullanılıyor. Daha önce de bu işletmenin çatısı çöktü. Böyle bir yere devletin ileri gelenleri nasıl davet ediliyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Cevap: Bahsettiğiniz düğün salonu ile ilgili ben şunu biliyorum ki şartlar tam olmadığı müddetçe, gerekli planlama safaatından geçmediği müddetçe bu tür yapılar oluşamaz. Ama bahsettiğiniz yer ile ilgili o günün şartlarında ne tür bir süreçten geçti. O günkü kanun, hukuk ona ne kadar müsaade ediyordu bilemediğim bir şey. Demek ki ona o günün şartlarında müsaade ediliyordu ki yapılaşmış oda geçmişte olan bir şey. Mümkün olduğunca geleceği konuşmamız lazım. Amacımız şehrimizi dünya ölçeğinde bir şehir haline getirebilmek. Geçmiş ile ilgili çok şeyler konuşabiliriz lakin kimseye bir faydası olmaz. Önemli olan bundan sonra ile ilgili, gelecek ile ilgili bir şeyler konuşabilmek.  Ben inşallah önümüzdeki günlerde projeleriniz nelerdir, mega projeleriniz nelerdir ile ilgili soruları duymak istiyorum. Bence bundan sonra bunları konuşmak ve bunlara bakmak lazım.

 

?Hiçbir şekilde de geçmişi inkar edemeyiz?

Soru: Başkanım, bütün bu yapılan projeler eğer sizin ise demek ki sizden önce ki dönemde kimse hiçbir şey yapmamış.

Cevap: Burası yeni bir belediye değil. Hiçbir şekilde de geçmişi inkar edemeyiz. Bekir abininde buraya çok iyi hizmetleri var. O günün şartlarında yapılmış hizmetler, bugünün şartlarında eskimiş olabilir. Bugün yenilenmeye ihtiyacı olabilir. Bize düşen bu hizmetleri yenilemek, yenisini yapmak. O günün şartlarında hizmet verebilen onlardır, bugünün şartlarında eskimiştir. Takdir edersiniz ki fiziki yapılarında bir ömrü var. Başlar ve biter. Nihayetinde yaratılmış her canlının bile bir ömrü var. Eğer her şey ömürlük ise ömürünü doldurmuş işler olabilir. Önemli olan onları tespit edip zamanında değiştirmek ve yenilemektir. Biz burayı devir ettiğimizde de birileri buraya çıktığında şunlar şunlar yapılmış diyecek. Eski ile ilgili şunlar yapıldı, bunlar yapılmadı dersek emin olun bu işi yanlış yapmış oluruz.

 

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: Geçmişi inkar edemeyiz