GECE 22.00´DA 2 TUTUKLAMA

10.02.2016 10:11:02

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, ??Fethullahçı Terör Örgütü´ne (FETÖ) üye olmak ve finans sağlamak? kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 iş adamından ikisi tutuklanar

Cumhuriyet Savcılığı´nın talimatıyla geçtiğimiz gün ?paralel yapı soruşturması´ kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlenmiş, düzenlenen operasyonda N.S, H.G, M.A, M.A. ve H.O.B. gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında da yurt dışında olmaları nedeniyle yakalama kararı çıkarılmıştı.

Gözaltına alınan 5 kişi önce ki gün sabahın erken saatlerinde adliyeye getirildi. Net olmayan bilgilere göre sabah 08.30 sıralarında adliyeye getirilen şahısların savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 22.00´a kadar süren mahkeme sonucunda H.G. ile H.O.B. ?Fethullahçı Terör Örgütü´ne (FETÖ) üye olmak ve finans sağlamak´ suçlarından tutuklanırken, diğer 3 kişi ise denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şahıslara yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

 

Adliye çıkışında tutuklanan şahısların yakınları çıkartılmalarını beklerken, serbest kalan sanıklardan bazıları, ? Çekmeyin çekecek ne var? diye tepki gösterirken bir başka serbest kalan sanık ise, ?Utanacak bir şey yapmadım çekebilirsiniz? ifadelerini kullandı.

 Mahkeme sonrasında M.A´ nın H.O.B´ nın Avukatı Mahmut Aydın yaptığı açıklamada, ?Müvekkillerimiz havludan dolayı tutuklandı. Tutuklanan kişinin iş yerindeki mescitteki havluda F. Gülen yazıyor bu mahkemede bize delil olarak sunuldu. F. Gülen ile ne irtibatınız var diye soruldu. Bir havludan dolayı insanlar tutuklandı. Var mı böyle bir şey? dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: GECE TUTUKLAMA