GEÇ DEĞİL, GENÇ KALMAK İÇİN!

30.04.2015 09:56:31

Her geçen gün estetik kaygılar, güzel görünme isteği, yaşlılık bulgularını gizleme ve daha genç görünme arzusu hızla artıyor toplumumuzda.

 

 

Bakımlı bir cilt ile bakımsız bir cilt arasındaki en büyük fark 35 – 40'lı yaşlardan itibaren bariz bir şekilde kendini göstermektedir. Genetik yapısı iyi olmasına rağmen iyi bakılmayan bir cilt olduğundan daha yıpranmış görünür, ancak tam tersi genetik yapısı güçlü olmayan bir cilt doğru ve düzenli bakım ile olduğundan çok daha genç ve sağlıklı görünür.

Baharın sıcağını bolca hissettiğimiz şu günlerde bizde doğru uygulamaların neler olduğunu öğrenmek için Güzellik Uzmanı Derya Paşayiğit ile görüştük.

 

Güneş Koruyu Çok Çok Önemli!

 

Cildimiz sağlığın aynası gibidir en ufak bir rahatsızlıkta çiçek gibi solar. Bu mevsimde özellikle güneş koruyucu kremin çok önemli bir ayrıntı olduğunu belirten Derya Paşayiğit, Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için cildimizin tolere edebileceği faktör aralığında güneş koruyucu krem mutlaka herkesin kullanması gerekiyor. Sadece güneş ışığını gördüğünüz an güneş koruyucu kullanılmamalı, çünkü kapalı olan havalarda da, evin içerisinde bile camdan sızan ultra viole ışığı vardır ki en zararlı ışınlardan birisidir. Güneş kremi kullanmak hem cildimizi güneşin zararlı etkilerinden koruduğu gibi cildimizde leke oluşumu riskini de ortadan kaldırır. Genelde insanlarımız uzun yıllar kullanmazlar ve bir gün bir yerde cildinde bir leke oluşur. O lekenin o gün kaynaklı bir leke olduğunu düşünür. Oysaki cildimizin daha önce korunmamasından kaynaklı oluşmuş hasarlar, yıllar sonra ortaya çıkar. Bu yüzden güneş koruyu çok çok önemli. Özellikle son dönemde ozon tabakasında yaşanan sıkıntılardan dolayı cilt kanserlerinin sayısı artmaya başlamıştır. Herkesin bu konuda mutlaka hassasiyet göstermesi gerekli” dedi.

 

Cildimiz Giysimiz!

 

Bahar ayına girdiğimiz zaman cildimizin ekstra bakımlara ihtiyaç gerektiğini ifade eden Paşayiğit, Cilt bakımı denildiği zaman insanların aklına sadece krem gelir. Oysaki cilt bakımı demek sadece krem sürmek demek değildir. İnsanların bir birinden farklı ve değişik cilt yapıları vardır. Bunları karma cilt, yağlı cilt, hassas cilt ve kuru cilt olarak gruplandıra biliriz. Bizler güzellik uzmanları olarak gelen müşterilerimizi cildinin yapısına göre özel bakım uygulamalarına alıyoruz. Özellikle cilt bakımlarında, her ay vücut temizliğimizi,  genel temizliğimizi nasıl yapıyorsak, cildimizin de ayda bir profesyonel bakıma ihtiyacı var. Özellikle yağlı ciltlerde aşırı sebum üretiminden kaynaklanan siyah nokta oluşumu ve akneye neden olan sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bu tür ciltlerin bakımları daha özel tabii ki. Daha sık aralıklarla yapılması gerekiyor ki ne kadar sağlıklı ve temiz bir bakım yapılırsa gözeneklerin genişlemesi de bu şekilde engellenmiş oluyor. Karma ciltler için de aynı bakımları öneriyoruz, hassas cilt grubunda ise kişinin ihtiyacına göre belirliyoruz bu süreyi. Bunların dışında özel kür bakımları, anti ageng bakımları, radyo frekans adını verdiğimiz elasting ve kolejen hücrelerinin tamamen daralmasıyla cildin sarkma sürecini geciktiren ortalama 4 ila 8 seans arasında yaptığımız bir uygulama. Seans sayılarına kişinin ihtiyacına göre bu seans sayılarını değiştire biliyoruz. Yoğun radyo dalgalarıyla cildimize bir nevi spor yaptırarak kaslarını güçlendiren anti eging uygulamamızda mevcut. Unutmamalıyız ki cildimiz giysimiz” şeklinde konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan