"GAZİLERİMİZLE ŞEHİTLERİMİZİ BULUŞTURDUK"

15.10.2015 10:14:25

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bazı derneklerin yöneticilerini kabul etti. Büyükşehir Belediyesi´nin organizasyonuyla Çanakkale´ye giden Muharip Gaziler Derneği yöneticileriyle de görüşen Başkan Çelik, gazilerimizle şehitlerimizi buluşturmuş o

 
Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Osman Balcı ve dernek yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Dernek Başkanı Balcı, Büyükşehir Belediyesi´nin gerçekleştirdiği Çanakkale gezisi nedeniyle Başkan Çelik´e teşekkür etti. Gazilerimiz ile dul ve yetimlerinin katıldığı gezinin kendileri için büyük bir imkan olduğunu dile getiren Balcı, "Gazilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bize büyük bir imkan sağladınız. Bu destek olmasa biz Çanakkale´ye gidemezdik" dedi. Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarından da övgüyle söz eden Balcı, "Her yerde karınca gibi çalışıyorsunuz" diye konuştu.
Başkan Mustafa Çelik de bu şekildeki hizmetleri çok önemsediğini belirterek, "Bu hizmetlerin sonunda maddi bir kazanç yok; ama manevi bir kazanç oluyor. Sizlerin duası, gördüklerinizi gençlere ve hemşehrilerimize anlatmanız bizim için en büyük kazanç. Çanakkale gezisiyle gazilerimizle şehitlerimizi buluşturmuş olduk" dedi.

"EMEKLİLERİMİZE DESTEK İÇİN HAZIRIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci ve yönetim kurulu üyeleri de ziyaret etti. Ziyarette hükümet programında yer alan emeklilerle dul ve yetimleri için uzun vadeli ve düşük taksitli ev imkanından yararlanmak istediklerini ifade eden Büyükbahçeci, talepte bulunan üyelerin kayıtlarına başladıklarını söyledi. Büyükbahçeci emeklilerin ev sahibi olması için çıkarılan bu fırsattan yararlanmak istediklerini dile getirerek Başkan Çelik´ten destek istedi.
Başkan Mustafa Çelik de TOKİ eliyle emekliler için düşük taksitli konut edindirme projesinin kendilerini de heyecanlandırdığını belirterek, "Bunun için öncelikle talep toplanması gerekiyordu. Bunu yapmaya başlamışsınız. TOKİ tarafından bizden ne büyüklükte arazi istenirse, bölgemizde bulunabilecek araziyi gösterip planlamaları yaparız. Emeklilerimizin daha mutlu, daha huzurlu yaşamaları için biz de elimizden gelen desteği veririz" diye konuştu.

"ENGELLİLER SPOR YAPARAK TOPLUMA ÖRNEK OLUYOR"
Başkan Mustafa Çelik, Melikgazi Bedensel Engelliler Spor Kulübü yöneticileri ile de görüştü. Kulüp Başkanı Faruk Şahin, kulüpleri hakkında Başkan Çelik´e bilgi verdi ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi 2015-16 sezonunun ilk maçının Kayseri´de oynanacağını belirterek Başkan Mustafa Çelik´i maça davet etti.
Başkan Mustafa Çelik de toplumun her ferdinin spor yapmasının önemli olduğunu; ancak engellilerin spor yapmasını daha çok önemsediğini dile getirdi. Engelli sporcuların bedeni sağlam olup da spor yapmayanlara örnek olduklarını ifade eden Başkan Çelik, "Biz de kamu yöneticileri olarak bu konuda ne destek isterseniz yanınızda olacağız" dedi.
Öte yandan Tekstilciler Kooperatifi yöneticileri de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Murat Devecioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Başkan Çelik, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.