GAZETEMİZE İKİ ÖDÜL

20.01.2015 12:06:50

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği 1. Bölgesel Medya Yarışması'nın sonuçları dün Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Gazetemiz iki ödül ile büyük başarıya imza att

Bölgesel çapta düzenlenen yarışmaya 6 ilden katılım oldu. 16 jüri üyesi, yarışmaya katılan 160 eseri değerlendirip dereceye girenleri belirledi. Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantı da İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdür Mehmet Uğurlu derece alan haberleri açıkladı. Yazılı haber dalında gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Bekir Arslantaş birinci olurken, spor dalında da Haber Müdürümüz Bedir Kulay üçüncülüğü elde etti.

 

Yarışma sonuçlarını açıklayan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır, “Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünün birlikte düzenlemiş oldukları medya alanının çeşitli dallarında, bölgesel bazda yapılmış olan yarışmanın bugün sonuçlarını açıklayacağız. Ben önce cemiyet başkanıma ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürüme teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler gerçekten yerel medyanın motivasyonu açısından çok önemli. Bu tür etkinliklerin yapılması ve her defasında genişletilerek yapılması da yerel medya için büyük katkılar sağlamaktadır. Gerek yazılı, gerek görsel dalda bundan sonra arkadaşlarımız haberi yaparken hem yapacağı haberle ilgili yarışmaya katılıyım, ödül alıyım bilinciyle haberlerini yapacaklar. Hem de yapmış olduğum haber bizzat bana ait olsun gibi bir çabanın içine girecekler. Bu da ister istemez yerel medyanın kalitesini artıracak” dedi.

Jürioy verme işleminin gece yarısına kadar devam ettiğini söyleyen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, “Değerlendirmede torpilin olması imkânsızdı. Ödül programımız önümüzdeki Cuma ve cumartesi şu şekilde olacak: dışarıdan gelenler otele yerleştikten sonra akşam yemeğimiz var. Yemeğe sadece dışarıdan gelenler değil Kayseri’dekiler de katılabilir. Ertesi gün dışardan gelenler için şehir turumuz var. Daha sonra öğle yemeği, öğle yemeğinden sonra Erciyes Dağında programımız olacak. Bunun dışında Kayseri basınına söylemek istediklerim var.   Baktığımızda Kayseri’de 15 gazete, 19 radyo, 7 televizyon kanalı var. Yalnız sonuçlara baktığımızda diğer şehirlerden bize ödül düşecek gibi değildi. Biz almakta zorlandık. 400 kişinin çalıştığı Kayseri medyasında açıkçası ben şok oldum. Bakıyoruz Niğde’de sayfa düzeni bizden iyi. Sivas’ta televizyonculuk bizden çok iyi. Açıkçası biraz düşünmemiz lazım. Katılım anlamında evet iyi katılım oldu ama, sadece katılmış olmak için katılan arkadaşlarımız oldu. Biz bu bölgenin lokomotifi olarak görüyoruz kendimizi. Bundan sonraki yarışmalarda Kayseri’nin de üstüne düşeni yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Başvuruların neredeyse yüzde 20’sinin Kayseri’den olduğunu belirten Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu da “Sadece Sivas Kanal 58 67 tane eserle katılıp bizi oldukça zorladı. Jüri tamamen objektifti. Gizli oylama yapıldı. Tam 8 saat uğraşıldı. Diğer illerden arkadaşlar da jürideydi. Kayseri’den katılımın az olması bizi çok üzdü” şeklinde konuştu.

Haber: Ayşenur Sarıkaya