GAÜN`DE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMASI

17.04.2015 16:38:06

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Aktif Gençler Topluluğu tarafından hazırlanan, Emekli Kayseri Müftüsü Mehmet Göktaş ve İlahi Sanatçısı Mustafa Altıntop'un katıldığı Kutlu Doğum Haftası” etkinliği GAÜN Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Konferans Sa




Kutlu Doğum Haftası etkinliği çerçevesinde Peygamber Efendimizin farklı yönlerine dikkat çeken Emekli Kayseri Müftüsü Mehmet Göktaş, Peygamber Efendimizin bayanlara karşı olan davranışlarından örnekler sundu. Göktaş, Peygamber Efendimizin bütün erkek çocukları vefat etmiştir. Allahü Teâlâ adeta dünyaya demiştir ki, ‘Ey dünya bakınız benim Resulümü iyi izleyiniz. Onun evini kızlarla, halalarla, teyzelerle dolduruyorum. Bir bayana, kıza, teyzeye ve eşe nasıl davranılır ey dünya izleyin. Bir tarafta kızlar diri diri toprağa gömülürken bakınız benim Resul'üm ne yapacak.' Peygamber Efendimizin, kızlarına gösterdiği muhabbet sevgi ve yakınlık Araplar tarafından yadırganmıştır. Hatta Müslümanlar bile şaşırmışlardır. Mekkeli Müslümanlar karı-koca arasındaki ilişki biçimini Müslüman olduktan sonra bile hala içselleştirememişler” diyerek, fizik itibariyle bayanların bir ezilmişliği ve güçsüzlüğü söz konusu olduğunu, her dönemde bayanların ezildiğini söyledi.
Bu dünyadaki mutluluğun ve huzurun ailede başlayacağına inandığını belirten Göktaş, Peygamber Efendimizin daha hiç bilinmeyen davranışlarını, hayatını tespit ediyoruz. Bunun bizi iyiye götüreceğine bu dünyaya çok daha büyük katkısı olacağına inanıyorum. Dünyada erkek-bayan dengesi özellikle ülkemizde olumsuz yönde seyrediyor. Peygamber Efendimiz eşlerinden birine tek bir fiske vurduğuna, büyük anlamda kızdığına dair rivayet yok. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, ‘Sizin en hayırlınız eşlerine hayırlı olandır.' Bu anlayışı toplumumuza yerleştirmemiz lazım ve bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.
Etkinliğin açılışında konuşan Aktif Gençler Topluluğu Danışmanı Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Levent Yıkıcı, topluluk olarak Hak yolunda aktif, etken ve etkin bir gençlik yetişmenin en büyük gayeleri olduğunu ifade ederek, tarihimize bakıldığında en parlak dönemlerin gençlerin aktif bir şekilde çalıştığı dönemler olduğunu söyledi. Konuşmaların sonrasında İlahi Sanatçısı Mustafa Altıntop tarafından ilahiler seslendirildi.