FUAR DOLUP TAŞIYOR

20.11.2014 10:19:18

Kayseri Yöresel Günler fuarı ziyaretçi akınına uğruyor. Farklı bölge ve şehirlerden yöresel ürünlerini tanıtmak için Kayseri'ye gelen stantlar Kayseri'nin ufkunu genişletiyor. Fuarı ziyaretçileri ise ürünlerin pahalı olmasından dert yanıyor.

Funda Fırıncı, fuarın kültürel etkileşim içerisinde olduğunu söyleyerek, “Fuar çok güzel, çok fazla kültür ve çeşit var. Kültürler burada birleşmiş diyebilirim. İlgi çok yoğun. Bu kadar kalabalık olmasını beklemiyordum. Neredeyse herkeste alışveriş yapmış” dedi.

Ahmet Yiğit: fuarın pahalı olduğunu ifade ederek, “Fuar güzel. Çok değişik yöresel ürünler var. Trabzon’un mesela balını, yağını aldık. Ancak biraz pahalı. Burada bir emek söz konusu, emeğinde hakkını vermek gerekir. Lezzeti yerinde ve temiz ürünler olursa para eder” diye konuştu.

 Bekir Akbulut ise, fuarın Kayseri tanıtımı için güzel bir hizmet olduğunu belirterek, “ Yapanlardan Allah razı olsun. En çok dışarıdan gelen stantları beğendim. Bölgesel, yöresel ürünlerini getirmişler. Hepside gözü doyuruyor, muhteşem görünüyor” şeklinde konuştu.

 Ayşe Şahin ise yöresel ürünleri tanıdığı için mutlu olduğunun altını çizerek, “Fuarı gayet güzel ve çok kalabalık buldu. Ben Adanalı’yım, hafta son orada da bu tarz bir fuar açılacağı için buraya gelmemişler. Ben kendi memleketimi burada görmek isterdim. Biraz pahalı, bol para ile gelmek gerekiyormuş. Kendi ülkemizin bir sürü yöresel özelliklerini bilmiyormuşum. Peynirler, künefe, takılar çok fazla ürün var. Hepsi de birbirinden güzel” ifadelerinde bulundu.

Haber: Dilek Bolat