FİYATLAR İKİYE KATLADI

13.02.2015 10:30:46

Kış koşullarının sert geçmesi gülleri dalında yaktı, çiçek fiyatları geçen yıla oranla iki kat arttı. Bu durum da Sevgililer Günü'ne umut bağlayan çiçekçilerin yüzünü güldüremedi.

Sevgililer günü nedeniyle her yıl çarşılar, pazarlar kalabalık olur, esnafında yüzü güler. Ancak bu yıl tam tersi. Rüzgâr gülleri dalında kuruttu, vatandaş ekonomik kriz nedeniyle elini cebine sokamıyor. Çarşı Çiçeklilik sahibi İsmail Oflaz, Sevgililer Günü’nün bu yıl durgun geçtiğini ifade ederek, “Geçen yılla kıyasladığımızda bu yıl iş yok. Bu yıl en büyük soranda seralar gül çıkmadı. Kışı Türkiye çok sert geçirdi, soğuk hava ve rüzgâr gülleri dalında yaktı.  Bu da fiyatlara yansıdı. Geçen yıl 5 TL’ye sattığımız gül bu yıl 10 TL oldu. Seralarda gül yok, aldığımız yerden de gül gelmiyor bize. Geçen yıl 2 bin tane gül sipariş etmiştim, bu yıl 750 tane gülü zorla buldum” dedi.

“365 günlük niyet, aşk kavanozu”

Bayanların farklı sürprizleri sevdiğini ifade eden İsmail Oflaz, “Çeşitli kutularımız var. Kalpli kutular özellikle çok rağbet görüyor. İçerisine çiçek ve jelibon veya çikolata koyuyoruz. Bayanlar bu tür sürprizleri seviyorlar. Sevgililer gününe özel aşk kavanozumuz da var. Bu da yine çok fazla ilgi görüyor. Kavanozun içerisinde kâğıtlara yazılmış 365 tane söz var. Her gün bir tane söz çekip okunuyor. Bir nevi niyet gibi oluyor. İçerisinden de asla kötü bir söz çıkmaz. Onun garantisini ben veririm, çünkü hepsi tek tek kontrol edildi. Adı üstünde aşk kavanozu bu” diye konuştu.

“Vatandaş da zor durumda”

İsmail Oflaz, vatandaşın ilgisinin olmadığından yakınarak, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Şu an vatandaşlar çok kararsız. Onlarda ne alacağını bize soruyor. Klasik hediye almak istemiyorlar artık. Saat, koyla gibi hediyeler artık klasik oldu. Bizde bu taleplere cevap veriyoruz. İşimizi de farklılaştırdık. Çiçek buketi değil kutu yapıyoruz. Ayrıca farklı kalıpta kurabiyelerimizde var. Ama tüm bu farklılıklara rağmen talep çok fazla yok. Hava şartları da bunu etkiliyor olabilir, ekonomik kriz de.”

(Haber: Dilek Bolat)